Najslađe za kraj?

38. kolo Linglong Superlige Srbije, Crvena zvezda – Metalac, sreda 16.00h

Uoči utakmice poslednjeg kola Linglong Supelige ove sezone koju milanovački superligaš igra, i to sa nosiocem još jedne titule, Crvenom zvezdom, donosimo izjave kroz kratak intervju sa šefom stručnog štaba Metalca, Žarkom Lazetićem i krilnim napadačem plavih, Stefanom Cvetkovićem. Podsećamo, u prvom delu sezone, Zvezda je slavila u Gornjem Milanovcu sa minimalnih 0:1 i to je bio prvi poraz Metalca u ovoj sezoni na domaćem terenu, dakle tek u poslednjem kolu pred zimsku pauzu.

Press: Posle svega – Zvezda. Blagoslov ili zla sreća takvog rasporeda?

Lazetić: Mi da smo birali, ovako bismo iskreirali poslednju utakmicu. To vam dovoljno govori. Veliki klub, stadion, ambijent za fudbal i verujem da nas čeka fenomenalna utakmica. Oni su šampioni, izvanredni igrači, izvanredni su trener i stručni štab. To je ekipa koja je igrala egal sa Milanom. Sve to je za nas samo motiv da budemo na najvišem mogućem nivou.

Press: Rekli ste pre nekoliko dana da ćete ići na pobedu u toj utakmici, pa je to mnogima zvučalo kao „pretnja“. Da li je?

Lazetić: Sigurno ne idemo sa željom da izgubimo. Ali daleko od toga da pretimo bilo kome. Svaku utakmicu idemo na pobedu, u tom kontekstu i protiv Zvezde je isti pristup. Znamo šta je Zvezda, koliko dugo nisu izgubili, i da samo 6 bodova nisu uspeli da osvoje od preko 100. Čini mi se kao da svaki dan postave neki novi rekord. Poštujemo sve to, ali ćemo se nadmudrivati i nadigravati koliko god možemo kako bismo došli do povoljnog rezultata.

Press: Kakav onda Metalac mozemo očekivati u utakmici kada je oko statusa kluba u Superligi sve sigurno?

Lazetić: Kakav je bio i cele sezone, ambiciozan i odlučan. Pokušaćemo da se nametnemo i da kontrolišemo igru, ali sigurno da puno zavisi i od protivnika, pa ćemo se potruditi da budemo spremni za sve faze igre.

Press: Kadrovska situacija? Da li su svi spremni, osim povređenog Arambašića?

Lazetić: Da, svi su spremni i orni. Momci su cele sezone izvaredni, ova utakmica je velika prilika da vidimo gde smo u odnosu na jednog ovakvog protivnika, koliko možemo da sprovodimo stvari koje treniramo i šta to može da nam donese. I mi smo u dobroj formi u poslednje vreme, gledamo sebe, imamo ambicije i dalje, tražicu od momaka da uživaju i da se takmiče kako bismo uspešnu sezonu priveli kraju baš kako želimo.

Stefan Cvetković već je nosio dres Crvene Zvezde u njenim mlađim kategorijama. Od dolaska u Metalac, a posle Čukaričkog i Grafičara, od januara ove godine postigao je za Milanovčane sjajnih 8 golova. Dao je na kraju pravi završni ton izjavama svog trenera.

Press: Kako se o sutrašnjem meču razmišlja među igračima?

Cvetković: Što bismo rekli, najslađe je za kraj igrati na Marakani sa šampionom Srbije. To je privilegija za svakog od nas i siguran sam da će svako od nas i dati 100, ma 200 posto sebe, da se prikaže u najboljem svetlu i, što je najbitnije, da rezultat bude najboljli mogući za našu ekipu. Ovo je pravi način da se završi jedna od najboljlih sezona i Metalca i Zvezde.

FK METALAC/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *