Nema novozaraženih u Gornjem Milanovcu, od danas se zatvaraju pijace na otvorenom, a prodavnice će raditi do 14 sati

Na području milanovačke opštine nema novoobolelih od korona virusa a broj lica u samoizolaciji je nepromenjen, rečeno je danas na konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac. Za dva lica koja su u predhodnom periodu hospitalizovane u Bolnici u Gornjem Milanovcu i Kragujevcu još uvek nije stigla potvrda da li su zaražene virusom korona.

U predhodna 24 sata nije bilo kršenja policijskog časa, niti zabrane kretanja za starije od 65 godina.

– Ovo su sve dobre informacije, ali ono što nije dobro su slike koje su juče mogle da se vide u gradu, a to su prepuni parkovi i ulice –  rekao je danas Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac. To nisu preporuke ni Svetske zdravstvene organizacije ni naših epidemiologa. Još jednom apelujem na sve sugrađane da što manje izlaze bez preke potrebe i da se ne okupljaju u većim grupama. Juče smo imali situacije da policija mora da interveniše, meni je zbog toga žao, ali svi treba da imaju svest o tome da su zabranjena sva okupljanja na sportskim terenima, a u cilju zaštite našeg stanovništva. Danas će biti pojačana kontrola svih javnih površina, parkova, igrališta iz prostog razloga, jer je to najbolje za sve nas, kako bi se sprečilo širenje virusa. Mlađe populacije lakše prolaze kroz virus ali isto tako lako ga prenose – istakao je Kovačević.

Jutros je dosta prodavnica na području opštine radilo za starije od 65 godina od 04-07 sati. Nije bilo velikih gužvi, sva prodajna mesta su bila dobro snabdevena, a bilo ih je na više nego predhodne nedelje.

Od juče su uvedene nove mere Vlade.

Svim građanima Srbije i strancima sa boravišnom dozvolom koji su u našu zemlju ušli 14. marta ili kasnije, produžava se obavezna izolacija sa 14 na 28 dana.

Od danas je izmenjeno vreme trajanja zabrane kretanja za sve građane u toku vikenda, tako da će kretanje subotom i nedeljom biti zabranjeno od 15 časova do 05 ujutru.

Takođe, dozvoljena šetnja kućnih ljubimaca od 20-21h  je ukinuta.

Još jedna preporuka Vlade koju je usvojio i Krizni štab u Gornjem Milanovcu je da će  danas biti zatvorene sve pijace u našem gradu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *