Nov kamion smećar u voznom parku JKP-a

Vozni park Javnog komunalnog preduzeća Gornji Milanovac proširen je novim kamionom smećarom. Cela investicija košta 16.800.000,00 dinara, od čega je, prema rečima predsednika opštine Dejana Kovačevića, 10.000.000,00 dinara obezbedila opština kroz direktne subvencije JKP-u, a ostatak novca obezbedilo je Javno komunalno preduzeće iz svog poslovanja.

Kovačević je naglasio da će nabavka novog kamiona smećara doneti novine u dosadašnjoj praksi odnošenja smeća: „Novim kamionom imaćemo mogućnost novog selektivnog odvajanja otpada, što znači da će jedan kamion voziti papir, drugi plastiku, a od 15. jula očekujemo i uvođenje druge smene, pa će se smeće u gradu kupiti i pre i posle podne, čime će se poboljšati kvalitet usluga JKP-a. Ovo je još jedan vid subvencija opštine, gde mi pokušavamo da JKP, kao i sva javna preduzeća, dovedemo na viši nivo, da kvalitet usluga koje pružamo građanima bude na vrlo visokom nivou, a za kvalitet usluga imamo i adekvatnu cenu, pa se cene komunalnih usluga nisu menjale, a tako će ostati i u budućnosti. “ Kovačević je, takođe, istakao da će opština Gornji Milanovac nastaviti sa subvencijama JKP-u, a postoji i mogućnost doniranja još jednog kamiona smećara iz Norveške, kao i novog projekta sa državom Srbijom.

„U narednom periodu završićemo svu projektnu dokumentaciju za 2,5 miliona evra koja ćemo obezbediti putem Kancelarije za javna ulaganja. U ta 2,5 miliona evra biće uvršćeni završetak radova na projektu vodosnabdevanja naseljenog mesta Rudnik, menjaćemo azbestne cevi na gradskom području, i uradićemo na svim bazenima automatsku kontrolu sa jednog centra iz JKP-a. Dva i po miliona evra je velika investicija od strane Republike Srbije i ja im se zahvaljujem na tome“, rekao je Kovačević i dodao da će u okviru najavljenog projekta biti planirano da što više radova vrši Javno komunalno preduzeće, kako bi na taj način ostvarili višak sredstava, ne bi li se nabavila nova mehanizacija i dodatno opremilo JKP za radove koji mu predstoje u budućnosti.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *