Nova pobeda Metalac Kolorada

Druga futsal liga Srbije, 17.kolo

KMF Metalac Kolorado  –  KMF Smederevo   9  –  2

Izuztetno dobro izdanje KMF „Metalac Kolorado“ i njegovih igrača obeležio je 17.kolo Druge futsal lige Srbije. Dočekali su goste iz Smedereva, istoimenu ekipu KMF „Smederevo“ i naneli im ubedljiv poraz rezultatom 9 – 2 čime su se vratili na pobednički kolosek, a što će im svakako dosta značiti za mirniji završetak samog prvenstva.

„Sigurno je da smo morali ozbiljno da poradimo kako na disciplini, tako i na samoj igri posle tri poraza koja su nas bacila malo u kritičniju zonu što se samog položaja na tabeli tiče. Samim tim ova pobeda nam dosta znači i malo će nas rasteretiti za finiš prvenstva. Naredna dva kola nas čekaju vrlo teška gosotvanja i moći ćemo mirnije glave da im se posvetimo. Rezultat ubedljive večerašnje pobede su pre svega dobro odrađeni treninzi na kojima smo usvojili sve želje trenera i bez poteškoća ih sproveli u delo na parketu. Kad se sve to poklopi, rezultat dođe kao čista zasluga“, realan je bio mladi i inspirativni Aleksa Jeremić.

Ono što je svakako vredno pažnje i što govori o tome koliko je tim Metalac Kolorada timska ekipa, je to što je 9 pogodaka postiglo čak sedam različitih strelaca. Po dva puta gostujuću mrežu su tresli sjajni Urošević i kapiten Aleksandar Nikolić, dok su se jednom u listu strelaca upisali Dušan Nikolić, Dramićanin, Anev, Petrović i mladi Aleksa Jeremić.

Detalj koji bode oči je taj što su tribine bile sablasno prazne, obzirom da je pandemija korona virusa zabranila pristup milanovačkim ljubiteljima magične igre na petoparcu. Bitno je naravno da to nije omelo i sputalo mlade „Cirkuzante“ koji su kao iz inata prikazali sjajnu igru koja je morala da donese ubedljivu pobedu, što je potvrdio i mladi Jeremić:

„Mislim da taj nedostatak publike nije uopšte smeo da nas poremeti, iako nam svakako nije bilo prijatno igrati bez naših vernih navijača koji su nam uvek dodatni vetar u leđa. Mi smo dali sve od sebe i na parketu prikazali igru kao da je hala puna, odigrali najbolje što znamo i zasluženo slavili“.

Naredna dva vikenda KMF „Metalac Kolorado“ po rasporedu bi čekala dva izuzetno teška gostovanja u Bečeju i Bujanovcu, no usled proglašenog vanrednog stanja u državi kao posledica globalne pandemije korone, to se za sada neće igrati. Do kada će pauza trajati i u kom će se smeru finiš prvenstva odvijati, za sada ostaje nepoznato. Odluka će biti poznata u narednim danima ispred nas, a mi samo možemo da poželimo da mladi „futsaleri“ milanovačke ekipe ostanu smireni i strpljivo sačekaju odluku saveza.

Ognjen Vranić / GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *