Nova pobeda odbojkašica OK „Takovo-Zvezda Helios“

Tri meča na domaćem terenu i tri pobede. Tako glasi bilans talentovanih odbojkašica OK „Takovo-Zvezda Helios“ u dosadašnjem delu šampionata Prve lige Srbije. U svakako najtežem iskušenju do sada, posmatrajući duele odigrane na parketu hale „Breza“, a u okviru utakmice 6.kola, nadigrana je ekipa OK „Roda“ iz Beograda, rezultatom 3–1, po setovima 25–23 / 26–24 / 14–25 / 25–20.

Petar Novković
Petar Novković, Foto: GM Press

„Mislim da je ovo jedna od težih utakmica u prvom delu sezone, jer ekipa Rode ne igra šablonsku odbojku. Samim tim vrlo je teško skautirati i snimiti njihov sistem igre. Imaju izuzetnog dizača, po mom mišljenju jednog od boljih u ligi, koji sve to odlično povezuje, tako da sam se vrlo plašio ove utakmice. Posebno sam imao strah kako ćemo mi reagovati nakon poraza od Srbijanke u Valjevu, gde smo se hrabro borili, ali na kraju izgubili sa 3-1. Devojke su, kao i uvek nakon poraza, to teško podnele. Morali smo da radimo na podizanju psihološkog momenta ekipe i baš u tom trenutku ti dolazi Roda koja svu tu mladu, talentovanu decu iz Beograda koja nemaju baš kvalitet za Super ligu, ali svakako imaju za ovaj rang, dovodi u svoje redove, koja je izuzetno dobro organizovana, koja dugo igra zajedno… Prosto, samo ludom energijom smo uspeli da privedemo ovu utakmicu pozitivnom kraju“, realan je bio trener domaćih igračica, Petar Novković.

Bio je to izuzetno naporan i težak meč, o čemu najbolje svedoče prva dva seta, koja su rešena, takoreći na jednu loptu. Dosta poena sa dužim razmenama, kvalitetna igra u odbrani, lucidna rešenja u napadu, poneka nešto grublja greška i lošiji izbor akcije su sve ono što je obeležilo ovaj susret. Naravno, bilo je i uspona, ali i padova u igri kod obe ekipe, ali uzimajući u obzir godine igračica, to je sve sasvim normalna pojava.

OK takovo zvezda halios
Foto: GM Press

„Najopasniji rezultat u odbojci je taj od 2-0, gde moraš da privedeš utakmicu kraju, a strah se uvuče u tim. Onda krenu da nastaju problemi i slažem se sa Vama, da se nismo ovako energetski podigli, mislim čak da bismo izgubili ovaj meč“, nadovezao se trener Novković.

Ono što je vrlo važno napomenuti, to je da je publika u hali, iz kola u kolo, sve brojnija i da daje sve veću podršku mladim damama, koje to apsolutno zaslužuju. Videlo se koliko im je to pomoglo da prelome ovaj napeti meč, što potvrđuju reči jedne od ponajboljih igračica domaćeg tima.

Katarina Marisavljević
Katarina Marisavljević, Foto: GM Press

„Mislim da bolje igramo pred našom publikom, zato što imamo neku povećanu dozu odgovornosti i poprilično smo euforične. Sam domaći teren nam odgovara, kao i svima i sve to nas skupa podstiče da pružamo dobre igre. Baš, baš nam je drago što se publika vremenom probudila kroz naše pobede, što je ima sve više i više, iz meča u meč. Posebno mi je drago što su mlade devojčice iz naših mlađih kategorija bile u žaru borbe sa nama dole na terenu, čak su neke i plakale na kraju meča. Stvarno, puno mi je srce zbog toga“, u jednom dahu je izjavila nasmejana Katarina Marisavljević, primač servisa OK „Takovo-Zvezda Helios“.

Ostaje da se odigraju još 3 kola do jednomesečnog zimskog odmora. Nadamo se, uz ovoliku dozu pozitivne energije, još kojoj pobedi mladih gracija iz našeg grada.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *