Nova pobeda OK Metalac Takovo

Bila je to još jedna dosta dobra odbojkaška predstava OK Metalac-Takovo na svom parketu. Igra puna dinamičnosti, puna dobrih poteza pojedinaca, puna požrtvovanosti za svaku loptu. Sve ono što odbojku čini tako popularnom i atraktivnom u svetu sporta mogli smo da vidimo, pre svih, od momaka u žutim dresovima.

Foto: GM Press – OK Metalac-Takovo

Uz takav pristup, rezultat je, naravno, bio odličan. Nadigrana je ekipa OK VGSK iz Velikog Gradišta sa maksimalnih 3 – 0, po setovima  25 – 14 / 25 – 18 / 25 – 23.

Miloš Ignjatović, Foto: GM Press 

“Posle poraza u Novom Sadu, mislim da su se moji igrači dosta otreznili, zbili redove i odigrali maksimalno angažovano, što je najbitnije. U trećem setu oni su malo poboljšali igru, mi smo malo stali, ali ono što je najbitnije je 3:0 i nova 3 boda”, bile su reči trenera OK Metalac-Takovo, Miloša Ignjatovića.

Ono što bi trebalo naglasiti je da je milanovačka ekipa delovala poprilično kompaktno i vrlo dobro uigrano, s obzirom da je tek treće kolo iza njih. Uz jednog vrlo iskusnog i dokazanog igrača kakav je Radovan Gavrilović, o čijim kvalitetima ne treba trošiti reči, tu je i plejada mladih odbojkaša koji pokazuju zavidan talenat i osećaj za igru.

“Rašo je tu zaista vođa ekipe, kako na terenu, tako i van njega. Jednostavno, njegov autoritet se ne dovodi u pitanje niti jednog trenutka. Ono što je meni najdraže je da su ostala deca većinom iz Gornjeg Milanovca, da su ponikli i prošli školu našeg kluba. To je po mom mišljenju velika stvar”, istakao je trener Ignjatović.

Prethodne dve godine, bile su izuzetno uspešne za OK Metalac-Takovo, preskočena su dva ranga takmičenja. Sada, posle dobrog starta u Prvoj ligi Srbije i što je mnogo bitnije dobrih igara u prva tri kola, samo po sebi se nameće pitanje, da li je ovo ta sezona kada i plasman u Super ligu postaje realan?

Radovan Gavrilović, Foto: GM Press

„Mislim da pre svega imamo kvalitet na prvom mestu, sigurno da imamo dosta dobar rad i ja se iskreno nadam da će iz svega toga doći neka vrsta nagrade. Probaćemo da napadnemo vrh. Ja najiskrenije verujem da ćemo i ove godine uspeti da iznesemo sve do kraja. Pre svega je bitno da budemo svi zdravi, jer uslove imamo svakako dobre. Kao što vidite, Breza je sigurno jedna od najlepših hala u Srbiji, publika naš trud prepoznaje, podržava i ja mislim da će uz njihov vetar u leđa biti Super lige”, vrlo motivisano i ambiciozno je zvučao kapiten i najbolji igrač Milanovčana Radovan Gavrilović.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *