Nova tri vozila za vatrogasce

Posle skoro tri decenije obnovljen je vozni park Vatrogasno spasilačkog voda u Gornjem Milanovcu i to sa tri nova vozila. 

2019.-ta bila je najmirnija po pitanju požara na području milanovačke opštine u odnosu na  poslednjih petnaest godina, jer je zabeleženo svega 176 intervencija na terenu. Najčešći uzrok požara na seoskom području bila je nepažnja prilikom paljenja ostataka useva kao i krčenja vrzina, dok su najčešći izazivači vatre na građevinskim objektima elektroinstalacije, ali i ložišta i dimnjaci. Vatrogasci su na području naše opštine od početka godine intervenisali 33 puta, što je takođe ispod proseka

-U predhodnih nekoliko dana od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije dobili smo  Fiat full back, vozilo za gašenje šumskih požara, tehničke intervencije i za prevoz ljutstva i opreme, kao i navalno vozilo marke Man, opremljeno najsavremenijom opremom koje će zbog svojih performansi značajno unaprediti rad milanovačkih vatrogasaca- istakao je  Joksić i dodao da su krajem decembra dobili i jedan džip, odnosno komandno vozilo za prevoz ljutstva. Nova vozila će značajno unaprediti rad službe za dobrobit svih građana. Iako sada imaju dovoljan broj vozila, nedostatak garažnog prostora je ono što ih trenutno muči, posebno u zimskom periodu, jer većina vozila u kojima se prevozi voda parkirana su napolju, zbog niskih spoljih temperature moraju biti ispražnjena a pune se tek po prijavi I polasku na teren, što dovodi do gubljenja dragocenog vremena – naglašava Joksić.

Inače, Vatrogasni vod u Gornjem Milanovcu ima 23 zaposlena od sistematizovanih 28, pa samo maksimalnim angažovanjem svakog od njih pojedinačno i van radnog vremena uspevaju da kvalitetno odrade posao. Tokom ove godine neće biti zapošljavanja novih ljudi u Gornjem Milanovcu, a konkurs koji je nedavno raspisan važi za područje Ivanjice.

Za GM PRESS iz Gornjeg Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *