Novi krug isplate državne pomoći, novac i za građane i za privredu

Danas počinje još jedan krug isplate državne pomoći. Pare ležu na račune svih ugostitelja i zaposlenih u turizmu, koji će dobiti po 30.900 dinara, a potom slede i isplate penzionerima i ostalim punoletnim građanima.

Nakon zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu, koji su trpeli i najveće posledice korona krize, završava se sa isplatom podrške privrednicima koja je prethodno dogovorena sa državom. Tako na red dolaze isplate penzionerima i ostalim građanima za koje je predviđeno nekoliko tranša novčane pomoći u narednim mesecima.

Kada govorimo o penzionerima, ono što je sigurno jeste da će svi oni, 1,7 miliona, moći da računaju na mnogo više od prvobitno obećanih 80 evra, a da će isplate ići i u ovoj i u narednoj godini. Oni će praktično moći da računaju na ukupno 5 povećanja.

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od 100 evra. Za ovaj novac oni neće morati da se prijavljuju što je i ranije bio slučaj. Od 20. do 22. septembra biće im isplaćemo po 50 evra pomoći.

Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Osim ove uplate u decembru, nova je informacija, i o pomoći penzionerima koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi pet odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.465. dinara.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *