Novi testovi u Covid ambulanti u Gornjem Milanovcu

Juče je u Prijemnoj ambulanti milanovačkog Doma zdravlja pregledano 16 lica, odrađeno je 7 labaratorija, 7 snimaka pluća i uzeto je 9 briseva. Iako se ukida vanredno stanje, sve preporuke o nošenju zaštitnih sredstava ostaju aktuelne i poželjne su za svakoga ko vodi računa o sebi I svojoj porodici – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja i član Štaba za vanredne situacije i dodaje da se – rezultati testova predatih 4. i  5. maja očekuju  danas u toku dana.

– Dobili smo nove testove za uzimanje briseva, kojima se razdavaja podatak da li je aktivna infekcija ili postoje anitetela koja su stvorena jer je lice od ranije bilo u kontaktu sa nekim ko je zaražen. Takođe, svim sportskim udruženjima i drugim radnim organizacijama koje imaju obavezu da pre aktiviranja provere da li su negativni na Covid 19, moći ćemo da izađemo u susret I testiramo veći obim zajednice – naglasio je dr Čivović.

Vršioci dužnosti direktora Doma zdravlja i Opšte bolnice, čestitali su svim sugrađanima Đurđevdan, kao i sestrinstvu manastira Vraćevšnica.

GM Press / Mirjana Milićević

1 Komentar

 1. Tijana
  8 maja, 2020 - 11:52 am

  Juce, 8. Maja, neverovatan prizor opustanja gradjana. Retko ko je nosio maske i rukavice, cak i penzioneri. Mladi u grupama, bez bilo kakvog rastojanja, a u nekim kaficima apsolutno se ne postuju propisane mere.
  Bilo bi dobro da ima neko ko to moze da malo nadzire, kako ne bismo dosli u nepozeljmu situaciju.
  Ovaj komentar je dat u najboljoj nameri.

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *