Novi vetrovi duvaju podno Rudnika

Klub koji je u prethodnim godinama izgradio imidž jednog od najorganizovanijih i najstabilnijih klubova na našim prostorima, sa odličnom infrastrukturom, a čiji sportski rezultati nisu bili na nivou uspeha menadžmenta kluba, igrama pa i rezultatima, na mnogim poljima, u ovoj takmičarskoj sezoni nagoveštava svetlu budućnost i kada je takmičarski uspeh u pitanju. Naime, Milanovčani su jedan od četiri kluba koji se iz Prve lige plasirao u Super ligu i već u uvodnim kolima pokazao najviše, osvojivši 8 bodova, prepoznatljivim stilom igre, sa igračkim kadrom koji je zasigurno najmlađi u ligi.

Ovakav start sezone, kako u klubu kažu za njih nije iznenađenje, obzirom da se sa pripremom krenulo još pre dve godine kada je na mesto sportskog direktora postavljen Bojan Leontijević. Od tog trenutka postavljena je dugoročna strategija kluba, koja se bazira na mladim i neafirmisanim igračima, kvalitetnom stručnom kadru i radnom ambijentu. Rezultati takvog opredeljenja se već naziru, pored najprijatnijeg iznenađenja, uvodnog dela sezone, kako ih mnogi već nazivaju, afirmisali su Milanovčani i nekolicinu igrača čija vrednost na tržištu brzo raste. U prvom planu je prošlogodišnji prvi strelac Prve lige Aleksandar Katanić, koji svoj kvalitet potvrđuje i u Super ligi, pozive Ilije Stolice za mladu reprezentaciju Srbije dobili su Jovan Vlalukin i Igor Maksimović, za omladinsku reprezentaciju Aleksandar Vasiljević, dok su kadetski reprezentativci Ognjen Luković i Mateja Premović. Definitivno u Metalcu duvaju novi vetrovi!

Sportskog direktora FK Metalac, Bojana Leontijevića zamolili smo da prokomentariše start sezone u Super ligi Srbije i da nam kaže nešto više o atmosferi unutar kluba i budućim ambicijama.

Sportski direktor FK Metalac, Bojan Leontijević

„Iznenadili smo možda javnost, ali mi u klubu nismo zatečeni ovakvim razvojem događaja. Selektiranje tima traje već izvesno vreme, uz plansku, dopunsku selekciju svakih 6 meseci. Tim nismo puno menjali u odnosu na prethodnu godinu, bez obzira na mišljenja da nam je neophodna ozbiljna rekonstrukcija. Zagovornici smo kontinuiteta u radu, individualnog i timskog napretka, baziranog i na poverenju koje ukazujemo igračima.

Raspolažemo sa najmlađim timom u ligi, bukvalno na svakoj poziciji imamo jednog bonus igrača i na svakoj utakmici po 4-5 bonus startera. U skladu sa tim, stručni kadar je takođe selektiran da odgovori i takmičarskom izazovu, ali i razvojnom programu koji definitivno mlad tim i zahteva. Odličan posao u prethodne dve godine radio je Aleksandar Stanković, a istim putem nastavio Žarko Lazetić.

Ambijent koji gradimo je radni, ne delimo utakmice na teške i lake, manje i više važne, već razmišljamo kako svakoga da pobedimo. Potvrda da smo na pravom putu je sve veći broj naših igrača u reprezentativnim selekcijama, relativno dobrom startu sezone i mišljenje stručne javnosti da igramo dopadljiv fudbal. Sa pozicije na kojoj sam, dobijam potvrdu svakodnevno da je Metalac klub i sredina koju sve više mladih i talentovanih fudbalera vide kao savršeno mesto za napredak u karijeri. Upravo na krilima te ambicije za afirmacijom, kvaliteta kojim raspolažu i radom koji nudimo, nastavljamo dalje.
Međutim, ovo je samo jedna kontrolna tačka, nikako već zadovoljena ambicija, ništa nismo još uradili, puno toga nas tek očekuje i upravo je izazov veći da lestvicu podižemo više i takmičimo se svi zajedno u prevazilaženju samoga sebe. Klub u sledećoj godini slavi 60 godina postojanja i nadamo se da ćemo jubilej proslaviti ostvarivši trogodišnji cilj koji smo 2018. postavili, a to je Metalac kao stabilan Superligaš sa mladim i kvalitetnim igračkim i stručnim kadrom. “
– rekao je Leontijević

Katanić pred odlaskom

Aleksandar Katanić – napadač koji je obeležio prethodnu godinu kao prvi strelac lige (20 golova), potvrđuje se i u Super ligi. Ubitačan pred golom, dobar i asistent, sa kvalitetom igre i u noge i prostor. Postoje ozbiljna interesovanja da u ovom prelaznom roku promeni sredinu. Klub je u poodmaklim pregovorima sa dva kluba iz inostranstva

Zvezda i Partizan pitaju za Vlalukina

Jovan Vlalukin – dobro poznato ime u mlađim reprezentativnim selekcijama. Došao pre godinu dana u Metalac i za kratko vreme postao ljubimac navijača kraj Despotovice. U vreme kada i reprezentacija i naši najveći klubovi muku muče sa pozicijom desnog beka, čini se da je srpski fudbal dobio rešenje za ovu poziciju u dužem vremenskom roku. Savremen, moderan bek sa izuzetnim smislom za igru, kombinatoriku, čije vreme definitivno dolazi! Kako iz kluba kažu prvi kontakti su već i ostvareni, čak i sa obe strane Topčiderskog brda.

Kompanija Metalac – primer domaćinskog poslovanja

Kompanija Metalac – Primer i pokazatelj domaćinskog i odgovornog poslovanja. U vreme pandemije korona virusa plate i obaveze prema igračima redovno su izmirivane što je dodatno ojačalo ambijent i radnu atmosferu u klubu.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *