Novih 10 majstora karatea u KK „TAKOVO“

Subota 8. maj 2021. godine ostaće zapisana u istoriji KK Takovo  kao datum kada je 50 godina star klub postao bogatiji za 10 majstora karatea.
Crni pojas i majstorsko zvanje je najviši nivo u karateu, kao i želja svakog polaznika tokom bavljenja ovim sportskom veštinom. Taj put je i težak i pun izazova, pa se  zato i bavljenje karateom drugačije zove „put do crnog pojasa“.
Potrebo je najmanje 5 godina da biste postigli ovo zvanje, ali je u praksi to obično skoto deset godina učenja i usavršavanja tehnika.
Deset momaka i članova kluba je upravo to uspelo da ostvari u godini jubileja i zaslužilo da zapamtimo  njihova imena:
Aleksandar Ćajić, Bojan Milosavljević, Aleksa Dobričić,Viktor Veličković,Djordje Novaković,Nikola Smiljanić,Darko Tošić,Kosta Marinković,Vladimir Nikolić i Marko Marković.
Svaki od ovih kandidata se karateom bavi najmanje deset godina i u svojoj sportskoj karijeri poseduje dosta sportskih odličja sa raznih takmičenja i turnira.
U klubu vlada pozitivna atmosfera u godini jubileja i ono što nam najavljuju jeste Prvenstvo Srbije zakazano za 29. maj u Jagodini na kojem će učestvovati 20 najboljih takmičara kluba.
KK“Takovo“/ GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *