Novogodišnja idila u domu porodice Jakovljević

Kada padne mrak, u dvorištu Miroljuba Jakovljevića  iz Gornjeg Milanovca počinje bajka. Pod hiljadama svetiljki ožive likovi sa starih novogodišnjih čestitki, snegom zavejane šumske staze, Rudolf i praznični zvončići. I svako poželi da odškrine kapiju sa zvezdom i vrati se u detinjstvo.

U tajanstvenom kutku, pod srebrnim bleskom vreme kao da je stalo, a Deda Mraz parkirao sanke i ostao zauvek zarobljen baš u ovoj ulici i dvorištu.

Od detinjstva volim Novu godinu i praznike, a sada je zadovoljstvo oko ukrašavanja i spremanja još veće, zbog mojih unuka Veljka i unuke Nađe. Počeo sam sa novogodišnjim ukrasima 2010. godine, dopalo mi se i od tada uvek nešto novo dodajem. Ove godine ima skoro trideset hiljada svetiljki u dvorištu. Dolaze komšije i prijatelji, fotografišu se, stvarno je lepo. Napravio sam pauzu zbog korone, jer, nekako nije bilo primereno, ali sam ove godine rešio da obradujem decu, jer, zbog njih to i radim. U pripremama i postavci svi učestvujemo i svi se zabavljamo. To je ozbiljan rad, koji traži dosta vremena, tako da počnem obično krajem novembra. Pored lepog izgleda i svetla, najbitnije je da instalacije budu bezbedne, zbog dece –kaže maštoviti Milanovčanin, koji se zajedno sa unucima najviše raduje Božiću.

Miroljub Jakovljević Foto/GM PRESS

Nakon dve godine pauze zbog virusa,dvorište Jakovljevića je opet zasijalo, a dodato je čak devet hiljada sijalica koji su prizoru dodali još malo čarobnjačkog duha.  A u ovoj kreativnoj radionici, najlepši i najradosniji su mali posebni pomoćnici, sa šarenim zimskim kapama.

Možda Božić Bata, donese i neku snežnu pahuljicu da se bajka obistini…

Foto:GM PRESS

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *