Novogodišnja naučna čarolija u Pranjanima

Povodom poslednjeg nastavnog dana prvog polugodišta u OŠ „Ivo Andrić” u Pranjanima održana je tradicionalna manifestacija „Novogodišnja naučna čarolija”. Ona se sastoji iz nekoliko segmenata, tako su se na njoj našli izložba jelki od recikliranih materijala, razne pokazne vežbe i eksperimenti iz fizike, hemije, matematike, biologija, informatike i tehničkog…  Videli smo kako radi endoskop, elektromagnet, kao i modele prizmi koje su učenici napravili.

Na programu ove manifestacije našla se i prodajna izložba kolača i drugih slatkih đakonija, a deo prikupljenog novca biće uplaćen u humanitarne svrhe, dok je drugi deo namenjen odeljenskim zajednicama koje će ovaj novac iskoristiti za potrebe škole.

Đaci su ovu akciju vrlo rado prihvatili, a od ranog jutra škola vrvi od dece, roditelja i učenika nižih razreda isturenih odeljenja, koji su došli da se upoznaju sa svojim starijim drugarima i budućim nastavnicima.

– Danas su ovde prisutna i deca iz svih izdvojenih odeljenja koja su došla da se upoznaju sa svojim nastavnicima koji će im predavati u višim razredima. Imaće priliku da pogledaju eksperimente i da se upoznaju sa prirodnim naukama i vide da one nisu bauk i da mogu da budu jako zanimljive – rekao je Zoran Pantović, direktor OŠ „Ivo Andrić”.  

Zoran Pantović. direktor OŠ „Ivo Andrić“, Pranjani

Pored druženja učenika i zaposlenih ove škole, cilj „Novogodišnje naučne čarolije” je da promoviše nauku i humanost. U duhu zajedništva učenici pranjanske škole ispraćaju staru i dočekuju novu kalendarsku godinu.

Opširniji izveštaj možete pogledati u centralno-informativnoj emisiji Dan, koja će se emitovati danas na TV GM Plus u 18:30 časova i u 22 časa.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *