Obeležavanje „Dečije nedelje“

U „Objektu 2“ dečje ustanove „Sunce“ u Gornjem Milanovcu od 7. do 19. oktobra biće održana Dečija nedelja pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“.

Ove godine, Dečija nedelja obeležava značajan jubilej, 30. godina Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta, kao i najšire prihvaćenog pravnog instrumenta za zaštitu ljudskih prava.

Planom je predviđeno da događaj počne u ponedeljak šetnjom sa parolama dečijih prava, utorak je rezervisan za „Jesenji maskenbal“ šetnjom do gradskog parka. Kroz saradnju sa lokalnom zajednicom mališani će u sredu posetiti kasarnu „Radomir Putnik“. U okviru saradnje sa roditeljima u četvrtak će biti organizovano druženje i upoznavanje sa razlićitim zanimanjima, a za petak su predviđene takmičarske „Igre bez granica“.

Uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boravčka i socijalna pitanja, u realizaciji Dečje nedelje učestvuju vladine institucije, organizacije i udruženja građana . Inicijator i  organizator programa su Prijatelji dece Srbije.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *