Obeležen Dan vojske u Gornjem Milanovcu

Dan Vojske Srbije obeležen je jutros u Gornjem Milanovcu, svečanom smotrom u kasarni  “Vojvoda Radomir Putnik”. Prisutnima se obratio potpukovnik Nenad Dražinac, komandant garnizonog mesta, čestitajući pripadnicima vojske današnji veliki istorijski datum, istaknuvši da je srpska vojska, bez obzira na teške uslove i okolnosti, kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti i stub države.

-Mi danas nismo imali defile jedinica, taktičko-tehnički zbor, prikaze i ostalo što prati ovu ceremoniju, što svakako ne umanjuje značaj današnjeg praznika.  Obeležili smo na naš način ove aktivnosti kroz obuke i takmičenja između jedinica, tako da su svi zapamtili da je 23. april Dan vojske, Dan opštine Gornji Milanovac i jedan od najznačajnijih datuma u našij istoriji. Vojska je uvek bila uz narod, delila njegovu sudbinu, a tako će biti i ubuduće. Prethodna godina nije bila laka, imali smo drugog neprijatelja protiv koga je trebalo boriti se. U samom Gornjem Milanovcu učestvovali smo u preduzimanju svih epidemioloških mera i ukoliko to najviši vrh naredi, spremni smo za sve izazove, rizike i pretnje. Danas smo nagradili najizuzetnije pripadnike u svojim redovima. Uvek je teško izdvojiti bolje od najboljih, ali postoji taj tas, koji izdvoji pojedince koji su uzor ostalima, koji vole vojsku, državu, svoj narod i u koje imamo poverenje, a time opravdavamo na pravi način ulaganje države u vojsku – rekao je Nenad Dražinac, komandant garnizonog mesta, kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“.

FOTO GM PRESS/potpukovnik Nenad Dražinac, komandant garnizonog mesta

On je takođe istakao zadovoljstvo što se generacije novih vojnika prijavljuju za služenju vojnog roka, nakon koga se opredeljuju za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama vojske Srbije i naglasio da je biti vojnik čast i privilegija zdravih i sposobnih.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *