Obeležen Međunarodni dan energetske efikasnosti

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana energetske efikasnosti sprovedeno je niz aktivnosti kako bi se podigao nivo svesti o značaju racionalnog trošenja energije.

Na inicijativu energetskog menadžera opštine Gornji Milanovac a u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike u osnovnim školama i predškolskoj ustanovi Sunce podeljeni su promotivni plakati, organizovano takmičenje u edukativnoj društvenoj igri „Igraj za energiju“, izložbe likovnih radova kao i druge aktivnosti  na temu energetske efikasnosti.

Deci se  na zanimljiv i edukativni način skreće pažnja o značaju racionalnog korišćenja energije kao i očuvanju zdrave životne sredine. Osnovni cilj obeležavanja 5. marta kao Svetskog dana energetske efikasnosti jeste da svako od nas treba da razmisli koliko i kako troši energiju u svom domaćinstvu, na radnom mestu i u bilo kojoj drugoj sredini u kojoj se kreće.

Opština Gornji Milanovac realizovala je više projekata u pogledu unapređenja energetske efikasnosti i smanjenja emisije štetnih gaasova. Poslednji u nizu projekata  je završetak rekonstrukcije Osnovne škole „Momčilo Nastasijević“  kao i rekonstrukcija Opšte bolnice.

U planu je  izgradnja nove kotlarnice na biomasu i gas gde se uskoro očekuje raspisivanje javne nabavke, rekonstrukcija još dve škole sa primenjenim merama energetske efikasnosti kao i nastavak zamene ulične rasvete led svetiljkama. To su sve milonski projekti podržani i od strane Kancelarije za javna ulaganja čija realizacija će obezbediti još bolje uslove života za sve građane opštine Gornji Milanovac.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *