Obnovljena saradnja „Crnućanke“ sa Katedrom za etnomuzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda

„Zbližavanje je početak, ostajanje zajedno je napredak, saradnja je uspeh“.

Upravo ovom idejom vodi se novo rukovodstvo Izvorne grupe „Crnućanka“. Naime, juče u etno kući za odmor „Todorovića Mlin“ u Majdanu obnovljena je saradnja izmedju Katedre za etnomuzikologiju, Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, prof. dr Sanje Ranković sa jedne strane i Izvorne grupe „Crnućanka“ odnosno etnomuzikologa i umetničkog rukovodioca Ivane Todorović.

U prelepom ambijentu profesorka je provela čitav dan sa starijim članicama, muškim i ženskim podmlatkom „Crnućanke“. Oduševljena idejom o podmlatku najstarije izvorne grupe u Srbiji, profesorka je snimala celokupnu probu sa bakama, devojkama i momcima koje će prezentovati u okviru svojih predavanja na Fakultetu gde se i sama nastavna jedinica naziva „Crnućanka“.

Takodje u okviru projekta Ženski lideri u tradicionalnoj muzici predstavljena je uprava „Crnućanke“ na čelu sa etnomuzikologom Ivanom Todorović koja je predstavila celokupan dosadašnji etnomuzikološki rad i kako izgleda biti lider tj. vodja jedne grupe koja sada već broji preko 25 članova svih starosnih dobi.

Na kraju profesorka se zahvalila na divnoj dobrodošlici i izdvojenom vremenu svih članova grupe.

-Ovom prilikom obnovljena je saradnja naše grupe sa profesorima Katedre za etnomuzikologiju sa FMU iz Beograda. Bila nam je neizmerna čast ugostiti profesorku i odgovoriti na sve njene zahteve. Iskoristićemo ovu pauzu u nastupima na manifestacijama i Saborima prouzrokovanu virusom tako što ćemo ući u još neke projekte u okviru FMU-, rekla je etnomuzikolog i umetnički rukovodilac grupe Ivana Todorović.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *