Od danas do nedelje imunizacija u 12 Mesnih zajednica

U Gornjem Milanovcu do sada je vakcinisano ukupno 13648 sugrađana (2134 Fajzer vakcinom, 8579 Sinofarm vakcinom, 2294 Sputnjik V vakcinom, 641  Astra Zeneka vakcinom), saznajemo iz redovnog Izveštaja Doma zdravlja Gornji Milanovac. Revakcinisano je 10459 lica.

Zdravstveni radnici Doma zdravlja Gornji Milanovac uložili su dodatni trud, kako bi meštane seoskog područja vakcininisali u njihovim mesnim zajednicama.

Naime, više ekipa zdravstvenog osoblja danas sprovodi imunizaciju na području sela Donji Branetići, Gornji Branetići i Ozrem. Jedna ekipa je stacionirana u ambulanti, odnosno seoskom Domu, a ostali obilaze seoska domaćinstva i nakon pregleda vakcinišu zainteresovane.

Foto/GM PRESS

Za sutra je planirana imunizacija u MZ Trudelj i Varnice, a u popodnevnim satima i Donjoj Vrbavi.

U nedelju 23. maja, ekipe Doma zdravlja vršiće vakcinaciju na području Gornjih Banjana, Poloma i Loznja.

Iz Doma zdravlja  pozivaju sve sugrađane da dođu do vakcinalnog punkta u Domu kulture – svakoga dana od 08.00 do 20.00 sati, kako bi primili izabranu vakcinu. Na raspolaganju su vakcine svih proizvođača.

Takođe, apeluje se na meštane seoskog područja da budu odgovorni prema svom zdravlju i iskoriste mogućnost da budu vakcinisani u svom domaćinstvu.

Masovna imunizacija je jedini način za izlazak iz epidemije, poručuju iz Doma zdravlja.

DZGM/GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *