Od dece za decu „Veliko hvala“

Na međunarodnoj prodajnoj izložbi  radova dece iz cele Evrope koja je održana u Bolonji u organizaciji udruženja Nurdor učestvovali su i mališani iz PU” Sunce” .  Novac koji je prikupljen ovom prilikom  uložen je za očuvanje roditeljske kuće za decu koja se leče od malignih bolesti.

-Juče nam je stigla zahvalnica od strane Nurdora, za učešće na izložbi a ja moram da istaknem da smo imali i odličnu saradnju  sa Marijom Veljić, profesorkom  Italijanskog jezika koja nam  je pomogla da se prevede deo teksta– kaže Nada Ristić, vaspitač srednje vaspitne grupe (uzrast 4-5 godina).

Nada Ristić, vaspitač

-Molimo sve da se potrude jer naše malo nekome znači mnogo. Kao što se danas svi borimo za Aniku, ima još mnogo dece kojoj je potrebna pomoć svih nas. U ovim teškim vremenima jako je bitno kod dece stroriti empatiju.  Ne postoji pravo  vreme za to, već Im je treba pružati od dana kada se rode, ne može da se nauči, Cilj nas kao vaspitača je da empatija zaživi I da  postane jedno od najvažnijij osećanja kod malih ljudi – istakla je Nada Ristić.

Inače, udruženje Nurdor čine  roditelji i prijatelji dece lečene od raka i njihovih porodica ujedinjeni u misiji poboljšanja kvaliteta lečenja i života obolele dece i njihovih porodica. Osnovano je  2003. godine u Beogradu i od tada svakodnevno brinene o deci i roditeljima na području cele Srbije.

U Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u pet Roditeljskih kuća, NURDOR svakodnevno, potpuno besplatno, pruža gostoprimstvo i psihosocijalnu podršku za, čak, 25 porodica iz čitave Srbije čiji mališani hemio i radio terapije primaju ambulantno u Dnevnim bolnicama hematoonkoloških odeljenja.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *