Od marta dobrovoljno davanje krvi četvrtkom

Crveni krst Gornji Milanovac i Zavod za transfuziju krvi Kragujevac – u osnivanju, organizuju akciju Dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak 5. marta 2020. godine u Zgradi okružnog načelstva (Stari sud) od 11:00 do 16 časova.

Shodno donošenju novog zakona o transfuzijskoj medicini koji je stupio na snagu 1. januara 2019. godine, došlo je do promena u organizovanju akcija Dobrovoljnog davanja krvi. Kako je zakon predvideo, a kada su se ispunili tehnički uslovi, Crveni krst Gornji Milanovac počeo je od februara tekuće godine da sprovodi akcije sa Zavodom za transfuziju krvi Kragujevac – u osnivanju.

Od ovog meseca akcije Dobrovoljnog davanja krvi realizuju se četvrtkom, kako bi se svim sugrađanima koji se odazovu i daju krv omogućilo ispunjavanje zakonske odredbe, odnosno da mogu da iskoriste dva slobodna dana kada daju ovu dragocenu tečnost. Plan akcija je definisan do kraja godine.

Dobrovoljni davaoci se mogu informisati na sajtu Crvenog krsta, na društvenim mrežama, preko lokalnih medija, plakatima ili kontaktirati broj 032 711-267 svakog radnog dana od 06:30h do 14:30h.

GM Press / Foto: rtvsumadija.com

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *