Odobrena još dva projekta Kulturnog centra

49. Sabor narodnog stvaralaštva i ove godine će biti održan u Gornjem Milanovcu.  Zbog epidemiološke situacije prošle godine , upriličen je skromno, a za ovu godinu organizatori uz poštovanje svih mera očekuju posećenost i dobru energiju.    Sabor je posvećen stogodišnjici velikog rata, Srbija je mnogo izgubila u tim sukobima , pa je ovo podsetnik na sve žrtve koje su dale život u borbi za civilizaciju.

– Kulturni centar Gornji Milanovac  je za organizaciju 49.Sabora narodnog stvaralaštva Srbije dobio 550.000 dinara,  a 400.000 dinara za realizaciju Bijenala umetnosti minijature. Za projekat „Gradovi u fokusu“ čiji je nosilac Opština Gornji Milanovac ,  izdvojeno je 6 miliona dinara, od čega je 3 miliona i sto hiljada dinara opredeljeno za završne radove Doma kulture, 900.000 dinara  za organizovanje Međunarodne baletske predstave i 2 miliona za dodatnu scensku opremu– rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.

Foto/Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra Gornji Milanovac

Ovo su značajni projekti kada je naša opština u pitanju  sa stanovišta očuvanja narodnog stvaralaštva, tradicije i kulture.

Foto/KCGM

GM PRESS/Emilija Vukašinović

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *