Održan javni sportski čas

Savez za školski sport Srbije, u saradnji sa organizacijom „Igrom do zdravlja“, u okviru projekta „Sport u škole“ organizovao je javni sportski čas.


Čas je održan minulog ponedeljka, na pomoćnim terenima FK „Metalac“. U sportskim aktivnostima učestvovalo je oko 280 mališana. Većina učesnika su učenici koji su deo projekta „Sport u škole“. Pored njih, u javnom sportskom času učestvovali su i učenici OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Desanka Maksimović“, OŠ „Momčilo Nastasijević“ i PU „Sunce“.


Projekat „Sport u škole “ besplatan je projekat koji je namenjen deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Finansira ga Ministarstvo omladine i sporta, pod punom podrškom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a sprovodi ga Savez za školski sport Srbije. U projektu učestvuje 88 gradova i opština u Srbiji.


Opština Gornji Milanovac prepoznala je značaj školskog sporta i podržala projekat, tako da se danas projekat uspešno realizuje u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, OŠ „Desanka Maksimović“, kao i u OŠ „Takovski ustanak“ u Takovu. Kroz deo projekta, koji finansira opština Gornji Milanovac, godišnje prođe oko dvesta mališana od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *