Održana četrnaesta sednica Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac

Na danas održanoj četrnaestoj sednici Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac, jednoglasno su usvojene sve  tačke dnevnog reda.

Među ostalim, razmotren je Nacrt Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva za dugoročnu isporuku toplotne energije sistemu daljinskog grejanja JKP Gornji Milanovac iz novoinstalisanih kotlova na drvnu biomasu i toplovodnih kotlova na gas.Opština Gornji Milanovac dobila je odobrenje od Komisije za  javno-privatno partnerstvo za ovaj projekat, a kako je u planu završetak izgradnje kotlarnice do početka grejne sezone,detalji će biti razmotreni u sredu, 16.juna, na vanrednoj sednici skupštine  koja će biti sazvana ovim povodom.

Predlogom Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Gornji Milanovac za 2021. godinu, opredeljeno je 15 miliona dinara za  za subvencionisanje samozapošljavanja i stručno usavršavanje nezaposlenih lica.

-Deset miliona dinara će biti izdvojeno za samozapošljavanje lica koja žele da otvore svoje preduzetničke radnje i pet miliona dinara za sve maturante srednjih škola ,kao i sugrađane sa višim i visokim obrazovanjem koji će moći da odrade pripravnički staž, kako u javnim preduzećima i ustanovama, tako  i u privatnim kompanijama, ukoliko za to ima potrebe-rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac

Razmotren je i Pravilnik o dodeli podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine kojim je predviđen nastavak ulaganja u unapređenje turističke ponude Gornjeg Milanovca, sa maksimalnim iznosom do 400 000, 00 dinara po domaćinstvu, kao i Predlozi rešenja o izmenama i dopunama finansijskih planova osnovnog i srednjeg obrazovanja za tekuću godinu.

Ugovor o regulisanju odnosa Opštine Gornji Milanovac i „Autoprevoza Čačak“ aneksiran je jer su se, zbog povratka učenika na redovnu nastavu, javile veće potrebe od prvobitno planiranih za obezbeđenje prava na besplatan prrevoz i prevoz sa popustom povlašćenim kategorijama putnika.

Sredstva budžetske rezerve raspoređena su za putnu infrastrukturu, odnosno izgradnju lokalnih i nekategorisanih puteva.

KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE/GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *