Održana Konferencija Mreže kinoprikazivača Srbije

Konferencija Mreže kinoprikazivača Srbije „Vidimo se u bioskopu!“ održana je na Mećavniku, u Drvengradu, od 3. do 5. decembra. Konferenciji su prisustvovala 24 kolektivna i 11 pojedinačnih članova, kao i predstavnici distributera i predstavnici Filmskog centra Srbije. Takođe, za vikend je održana i redovna skupština Mreže kinoprikazivača Srbije, koja je osnovana na inicijativu Kulturnog centra i Filmskog centra Srbije.

Cilj Konferencije je upoznavanje i povezivanje članova Mreže, razmena iskustava, primera dobre prakse, razmatranje zajedničkih problema, donošenje odluka koje će osnažiti, kako samu Mrežu, tako i njen uticaj u zemlji i regionu.

– Prvi dan smo predstavili šta je urađeno do sad. Akcenat je stavljen na digitalizaciju, jer većina bioskopa funkcioniše sa iznajmljenom opremom ili je tek u procesu preddigitalizacije i digitalizacije, a narednog dana je održana Skupštinana kojoj su prikazane dosadašnje akcije Mreže – rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra Gornji Milanovac.

Dragan Arsić, direktor KC Gornji Milanovac

Arsić je istakao da je razmena i podela iskustava sa kolegama prilikom Konferencije  bila od izuzetnog značaja i ocenio ju je kao veoma uspešnu.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *