Održana Redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni krst Gornji Milanovac i Zavod za transfuziju krvi Kragujevac danas je sproveo Redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u zgradi Okružnog načelstva u terminu od 11 do 16 sati.

Davalac krvi može biti svaka zdrava odrasla osoba od 18 do 65 godina kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno nivoa hemoglobina, utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu koja bi krv primila. Na teritoriji Republike Srbije muškarci daju krv na tri, a žene na četiri meseca.

Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta, Gornji Milanovac
  • Danas je nešto manji odziv nego inače, najveći broj dobrovoljnih davalaca dolazi između 11 i 12 sati, a što se tiče epidemioloških mera, sve su preduzete pa građani mogu biti sigurni tokom ove humane akcije – rekao je Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac.

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi je za dve nedelje, a iz Crvenog krsta apeluju na sugrađane koji su u mogućnosti da učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Pored akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, milanovački Crveni krst organizuje redovnu akciju prikupljanja članarine koja prema Ivovićevim rečima za zaposlene članove iznosi 100 dinara na godišnjem nivou.

  • Pozivamo sve firme i pojedince koji su u mogućnosti i koji žele da pomognu radu Crvenog krsta, novac uplate na žiro račun Komercijalne banke: 205-0000000019340-74- rekao je Ivović dodajući da, iako je Crveni krst na opštinskom budžetu sa oko 42% , za humani rad i aktivnosti ove organizacije značajne su donacije kako bi brojne akcije, aktivnosti i projekti bili realizovani u humane svrhe.

Inače, Crveni krst Gornji Milanovac ima preko 5000 članova.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *