Održana redovna sednica Opštinskog veća

Redovna sedamnaesta sednica Opštinskog veća održana je danas. Među najvažnijim tačakma na današnjem zasedanju bilo je usvajanje predloga odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine kao i Razmatranje Predloga Odluke o izboru direktnih korisnika u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih zgrada na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Procedura imenovanja svih ulica na teritoriji opštine Gornji Milanovac, zaselaka I ulica na seoskom području započeta je 2018. godine. Zbog preobimnog materijala, komisija koja je radila njegovoj izradi sve je podrobno analizirala I usaglašavala sa svim okolnim opštinama za sve granične ulice koje se nalaze na tom području, nakon čega je poslat predlog Ministartsvu I Geodetskom zavodu.

Foto / GM PRESS

-Mi smo pre nekih šest meseci dobili odobrenje za imenovanje ulica. U međuvremenu smo dobili još zahteva građana koje nismo mogli da uvrstimo u današnji predlog, tako da ćemo u narednom vremenu sigurno imati I dopunu ove odluke, sa kojom ćemo ići na Skupštinu kako bismo svim državnim organima dali mogućnost da što lakše obavljaju svoj posao. Dakle, ovaj predlog ćemo usvojiti, a svakako ćemo sagledati I sve ono što smo naknadno dobili, neke ulice su naknadno I izgrađene, pa ćemo I to uvrstiti u jednu dopunu ovog predloga koji će proći istu proceduru – Komisiju koja je imenovana od strane Skupštine opštine pa sve do Ministarstva I njihovog odobrenja – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Foto/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog Odluke o izboru direktnih korisnika u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih zgrada na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Povodom usvajanja ove Odluke Dejan Kovačević predsednik opštine rekao je da lokalana samouprava prati predloge ministartsva pa je prema tome izmenjena i opštinska odluka.

-Ono što mogu da kažem je da sam zadovoljan odzivom do sada kako kompanija koje će se baviti samom rekonstrukcijom zgrada za kolektivno stanovanje I individualnih objekata, tako I brojem podnetih prijava. Mi naravno u budžetu nećemo imati novac za sve prijave koje su već pristigle, ali ćemo ih svakako rangirati prema jasnim kriterijumima u bodovanjima, tako da svi oni koji budu imali najvši broj bodova će dobiti sredstva u ovoj godini. Naravno, ovaj program će biti aktuelan I sledeće godine, Ministarstvo je već najavilo da će za narednu godunu budžet biti drastično veći nego za 2021. Očekujemo I neke promene što se tiče učešća I same lokalne samouprave, jer bojim se da ona iz svog budžeta neće moći da isprati tu dinamiku Ministarstva, koje je na sreću to vrlo dobro razumelo, tako da će u narednom periodu uzeti veće učešće  – naveo je  Kovačević.

Inače, na današnjoj Sednici usvojene su I sve ostale tačke dnevnog reda koje će se pred obronicima naći na sledećem skupštinskom zasedanju.

GM PRESS/Mirjana Milićević

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *