ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na današnjoj 68. sednici Opštinskog veća, većnici su jednoglasno usvojili Rešenje o upotrebi tekuće budžetske rezerve i prosledili ga Skupštini opštine na razmatranje. Između ostalih namena, iz tekuće budžetske rezerve obezbeđena su sredstva u iznosu od 3.500.000 dinara za realizaciju radova na zameni stolarije na objektu 2 PU „Sunce“.

Takođe iz tekuće budžetske rezerve opredeljeno je  preko 800.000 dinara za pripremne radove za postavljanje „Nivea“ igrališta. Prema rečima predsednika Kovačevića, kompanija Nivea obezbedila je 30.000 evra za postavljanje mobilijara i opreme za samo igralište, a opština Gornji Milanovac će uraditi sve zemljane radove, betoniranje prostora, ograditi i staviti video-nadzor, što je i zahtev kompanije „Nivea“.

Pred većnicima se našao i predlog Rešenja o prihvatanju predloga izmena i dopuna Statuta Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje „Kulturni centar“ Gornji Milanovac, Rešenje o prihvatanju predloga Statuta Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje, koji su usvojeni i prosleđeni Skupštini opštine na razmatranje.

Na današnjoj sednici većnici su doneli i zaključak o utvrđivanju predloga Programa o izmeni Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac za 2019. godinu-prva izmena, kao i predlog Zaključka o prihvatanju predloga Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica i napada pasa lutalica po zapisniku komisije od 27.8.2019. godine – kaže se u saopštenju iz kabineta predsednika opštine Gornji Milanovac, a nakon održane sednice predsednik Kovačević je održao konferenciju za novinare na kojoj je pojasnio neke od danas donetih odluka.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *