OO SNS osuđuje bahato i nekulturno ponašanje odbornika GG

Redakciji portala GM PRESS dostavljeno je Saopštenje OO SNS u Gornjem Milanovcu koje prenosimo u celosti.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke najoštrije osuđuje nedolično, bahato i nekulturno ponašanje odbornika GG sa dobacivanjem, vikanjem, urlanjem, histerisanjem i vređanjem na ličnoj osnovi koje ne priliči ni kafanskoj raspravi a kamo li odbornicima koji sede u skupštinskim klupama i odlučuju o najvažnijim pitanjima za dobrobit naše opštine.

Činjenice iznete za skupštinskom govornicom su da je Dragica Topalović kada je obavljala funkciju direktora Doma zdravlja tu ustanovu zadužila oko milion evra koje su platili građani opštine Gornji Milanovac, da lekari nisu primali plate a vozila su stajala ispred ustanove jer se nije imalo čak ni za gorivo i registraciju a kamo li da se dođe do ljudi kojima je bila hitna lekarska pomoć. Istina boli i ma koliko od sebe pokušavala da pravi žrtvu odgovorna je za tako nesavesno poslovanje. Vikanjem sa mesta, nedoličnim ponašanjem, vređanjem, postavljanjem pitanja koja ukazuju na navodna nenamenska trošenja budžetskih sredstava, izmišljanja nerealnih plata, ne mogu promeniti činjenično stanje i osloboditi je od odgovornosti za nesavesno vođenje Doma zdravlja kojim se bave nadležni državni organi. Ovakvo ponašanje na skupštinskom zasedanju iscenirano i unapred planirano uz pomoć nekog drvenog advokata govori samo o njima i njihovoj nesposobnosti da vode demokratski dijalog i daju konstruktine predloge od kojih će sugrađani imati konkretne benefite.

Politika bivše vlasti koja se zasniva na nasilnom prekidanju zasedanja skupštine zbog grubog kršenja Poslovnika i udaljavanja sa skupštinskog zasedanja je direktan odraz politike mržnje, udaranja u šerpe i pozivanja i prozivanja članova porodice koje je ova grupacija na ulicama ponudila gornjomilanovčanima pred izbore.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke se pita da li je tačno da je Dragica Topalović prilikom kućnih poseta za pružanje lekarskih usluga uzimala novac od naših sugrađana i da li je tačno da je prilikom tih poseta sakupljala potpise za podršku liste GG koristeći gnusne laži protiv predsednika Dejana Kovačevića?

Takođe se pitamo da li je Dragica Topalović imala veze sa aferom krađe goriva u Domu zdravlja koja se dešavala i za vreme njenog mandata kao i da li je neko od naših sugrađana bio lečen mimo protokola tokom pandemije? Da li je privatno lečila Kovid pacijente a istovremeno izbegavala da radi u Kovid ambulanti pošto je kako ona kaže u rizičnoj grupi? Da li ona sme da reprezentuje svoju profesiju?

Licemerno je da Milisav Mirković uz pomoć drvenog advokata komentariše navodno nenamensko trošenje budžetskih sredstava na kontu reprezentacije i ugostiteljskih usluga na kome je za vreme kada je on bio predsednik opštine raspolagao sa pet puta više sredstava, tačnije više od pet miliona dinara. Narod treba da zna da se sa pozicija predsednika opštine finansiraju razne vrste davanja od usluga štampe, objavljivanja oglasa, proslava Dana opštine, nabavka lektrire za đake prvake, organizacija i program povodom opštinskih manifestacija a najmanje za ugostiteljske usluge i reprezentaciju.

Budžet Milisava Mirkovića na poziciji predsednika koji je bio 52 miliona dinara, domaćinskim vođenjem opštine je smanjen na 14 miliona dinara. Postavlja se pitanje sa kojim moralnim principima se proziva predsednik opštine Dejan Kovačević?

Naši sugrađani dobro vide ko se bori za bolju infrastrukturu u zdravstvu, za renoviranje Hitne pomoći, Opšte bolnice i seoskih ambulanti, ko je tokom vanrednog stanja pomagao najugroženijima, ko je bio podrška u svakom smislu u borbi protiv korone, ko je napravio rekordan broj kilometara puteva na selu i ulica u gradu i uprkos koroni i ko se svakodnevno bori za što bolje uslove za život u Gornjem Milanovcu uz ogromnu podrškom predsednika Aleksandra Vučića.

INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *