Opera za decu: „Bastijen i Bastijena“

Jedna od najkraćih opera slavnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, jednočinka “Bastijen i Bastijena” u produkciji Narodnog Pozorišta Beograd biće izvedena u sredu, 10. novembra 2021. godine u velikoj sali Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.

Mocart je ovo delo napisao kada je imao samo dvanaest godina i predstavlja jedno od njegovih prvih ostvarenja. Od malog Mocarta, operu je naručio ekscentrični bečki doktor Franc Mesmer 1768. godine.

„Bastijen i Bastijena“ je interaktivna predstava za decu i kao jedno od prvih Mocartovih operskih dela idealna je za upoznavanje mlade pozorišne publike sa operom. Bastijen i Bastijena igraju ljubavne igre koje im smišlja Kolas, a da bi proverili svoju ljubav koriste čak i društvene mreže koje ih podjednako zbližavaju i udaljavaju. U toj igri učestvuje i Kolina koja sa publikom posmatra predstavu i otkriva im tajne opere.

Adaptacija libreta radi približavanja zapleta deci i mladima, kao i ubacivanje edukativnih delova kroz lik Koline imaju za cilj da na zanimljiv način upoznaju najmlađu publiku sa ovim pozorišnim žanrom.

Dirigent je Stefan Zekić. Reditelj Ana Grigorović. Scenograf je Jasna Saramandić, a kostimograf Katarina Grčić Nikolić.

Dekor i kostimi urađeni su u radionicama Narodnog pozorišta u Beogradu.

Početak opere je u 18 sati, a cena ulaznice je 500 dinara.

KC GM/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *