Opština nastavlja ulaganje u energetsku efikasnost

Rok za prijavu na Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova  koji sprovode jedinice lokalne samouprave istekao je u petak, 21.maja. Poziv je raspisan od strane Ministarstva rudarstva i energetike, a Opština Gornji Milanovac podnela je prijavu u predviđenom roku.

Već dve godine Opština Gornji Milanovac dodeljuje podsticajna sredstva za aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja energetskih svojstava stambenih objekata za kolektivno stanovanje. U 2020. jedanaest stambenih jedinica sa područja gornjomilanovačke opštine ostvarilo je pravo na podsticaj i ulaganje u stambene zgrade.

-Ove godine su izdvojena 4 miliona, a očekujemo podršku u istom iznosu od Ministarstva rudarstva i energetike. Na taj način bi se stekli uslovi da povećamo stepen ulaganja u energetski sektor.Što se tiče podrške individualnim gazdinstvima,formirana je Radna komisija koja će izraditi Pravilnik,tako da ćemo u narednom periodu imati mogućnosti da pružamo podršku I tom delu građanstva-rekao je Bojan Veljović, energetski menadžer Opštine Gornji Milanovac.

Bojan Veljović, energetski menadžer Opštine Gornji Milanovac

Programi energetske sanacije sprovode se u cilju ostvarivanja uštede energije i njenog racionalnog korišćenja,što direktno dovodi do smanjenja računa građana. Ovakva ulaganja su podjednako važna i za očuvanje životne sredine, jer utiču na smanjenje emisije gasova sa štetnim  efektom.

GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *