Opštinsko veće: Promocija podoficira 15. oktobra u Takovu, zaposlenje na neodređeno vreme za osam zaposlenih u PU“Sunce“

Današnja sednica Opštinskog veća započeta je minutom ćutanja  kojim je odata pošta nedavno preminulom Darku  Vukobratoviću, direktoru kompanije Contango u čijem vlasništvu je preduzeće „ROC RUDNIK“, nakon čega je zasedanje  nastavljeno razmatranjem i usvajanjem predloženih tačaka Dnevnog reda.

Među važnijim tačkama bio našao se Predlog odluke o budžetskom fondu za zaštitu životne sredine opštine Gornji Milanovac, zatim predlog programa za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području lokalne samouprave za 2022. godinu a najavljena je i promocija podoficira koja će biti održana u petak 15.oktobra u Takovu.

-Zahvalan sam i Ministarstvu odbrane i vrhovnom komandatnu oružanih snaga Srbije Aleksandru Vučiću, koji su odlučili da i ove godine u Takovu bude promocija najmlađih podoficira. Opština Gornji Milanovac  će pomoći realizaciju čitavog projketa a ovom prilikom želim da najavim da će događaj biti upriličen 15. oktorbra tačno u podne. Osim dodele  činova , posetioci će imati priliku da posmatraju nalete avijacije Srbije, a pored bogatog programa za prisutne će pripadnici vojske pripremiti posluženje odnosno vojnički pasulj. Pozivam građane da u skladu sa epidemiološkim merama prisustvuju ovom događaju, da se uvere u jačinu i snagu Vojske Srbije u Takovu. Prevoz će biti organizovan iz centra Gornjeg Milanovca da bi svi koji žele mogli tog dana da posete Takovo – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

FOTO/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Posle prijema 30 zaposlenih u PU Sunce u stalni radni odnos, promena statusa najavljena  za još osam zaposlenih.

-Dobili smo saglasnost od Ministarstva finansija da možemo primiti još osam zaposlenih na neodređeno vreme u PU „Sunce“, čime ćemo doprineti boljem radu i razvoju Predškolske ustanove. Imajući u vidu da planiramo izgradnju Aneksa vrtića kod bivše konfekcije  „Rudnik“ u Nevadama, svakako će nam trebati još zaposlenih vaspitača, kako bi imali uslova da upišemo svu našu decu koja su ove godine nisu imala mogućnost da budu primljena – istakao je Kovačević.

Pred odbornicima na sledećem skupštinskom zasedanju naći će se i danas usvojen predlog rešenja o izmeni i dopuni rešenja  o obrazovanju i načinu rada Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine kao i Odluka nadzornog odbora JKP Gornji Milanovac o izmeni i dopuni posebnog programa korišćenja subvencija JKP za 2021. godinu.

GM PRESS/Mirjana Milićević

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *