OŠ „Sveti Sava“ proslavila Dan škole

OŠ „Sveti Sava“ obeležila je današnji dan skromno, u okviru kolektiva, u skladu sa uputstvima stručno-operativnog tima

Nastavni program u ovoj ustanovi prethodnih dana bio je u znaku Svetog Save, pa su đaci imali priliku da se bolje upoznaju sa likom i delom prvog srpskog prosvetitelja po kome njihova škola nosi ime, i koja ovaj dan proslavlja kao Dan škole. Domaćin slave, ove godine, bila je učiteljica Marija Lazić.

Gordana Nešković, direktor OŠ „Sveti Sava“

„Svaka je dala izuzetni doprinos, posebno nastavnica veronauke, i đaci su dobili zadatke, pa su pravili svoje prezentacije. O Svetom Savi ne treba puno pričati, njegov duh i njegove poruke o zajedništvu sigurno da žive kroz ovaj kolektiv i kroz naše učenike. Osećaj zajedništva i pripadnostje zaista veliki u našoj školi. Nemojmo obratiti pažnju što nas je mali broj danas okupljen ovde, ali zdravstvena situacija je takva, da moramo brinuti o svakom čoveku“ – rekla je direktorka škole Gordana Nešković.

U prisustvu sveštenika slomljen je slavski kolač, nakon čega je upriličeno posluženje. Direktorka Nešković nada se da će naredne godine ovaj školski praznik biti organizovan svečano i da će u saradnji sa đacima, kao i svake godine do sada, biti održana i priredba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *