Otkrivanje biste Dobrici Eriću u ponedeljak u Kniću

U ponedeljak, 25. oktobra, tačno u podne, u dvorištu Srednje škole „Dobrica Erić” u Kniću, biće otkrivena bista samoukom akademiku srpske poezije Dobrici Eriću (1936-2019) i prvi put će javnosti biti prikazana dvostrana knjiga sa dva naslova na ukupno 406 stranica. Bistu će otkriti kolektiv te srednje škole, Društvo srpskih domaćina i Udruženje književnika Srbije.

Prvi naslov „Nad Serbiom srce”, u kojoj je 86 srpskih književnika darivalo po jednu pesmu u spomen lika i dela Dobrice Erića, dok je drugi naslov „Samouki akademik pezije”, gde su savremenici, s privelegijom da upoznaju i druže sa Erićem darivali svoje tekstove o liku i delu stihotvorca.

Knjige je priredio Milivoje Trnavac, a izdavači su Udruženje književnika Srbije (UKS) i Društvo srpskih domaćina (DSD).

Posle dobrodošlice prof. Ljiljane Marinković – direktorke Srednje škole „Dobrica Erić” u Kniću, o dvodelnoj knjizi i liku i delu Dobrice Erića govoriće njegov višedecenijski prijatelj iz Udruženja književnika Srbije – Dragan Lakićević, glavni urednik „Srpske književne zadruge”. U ime dobročinitelja učesnike će pozdraviti g. Nićifor Aničić, predsednik Društva srpskih domaćina. U prigodnom kulturno – umetničkom programu učestvovaće učenici Srednje škole „Dobrica Erić” iz Knića i učenici iz Vraćevšnice – odeljenja u sastavu Osnovne škole „Desanka Maksimović” iz Gornjeg Milanovca, poznati srpski pesnici i kulturno-umetnička društva.

Vajar biste Dobrice Erića je prof. Zoran Ivanović sa Fakulteta primenjenih umetnosti.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *