Otvoren Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

Danas je u Kragujevcu na „Šumadija sajmu“ otvoren 12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Na ovoj manifestaciji turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja predstaviće 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Sajam je otvorila Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikcija Srbije, koja je istakla da turizam u Srbiji nije mnogo trpeo zbog pandemije zahvaljujući merama podrške Vlade. Prisutnima se obratila i Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, koja je podsetila na značaj turizma u jednoj zemlji.

Prilikom posete Sajmu razgovarali smo i sa direktorom Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac, Desimirom Ćalasanom.

Mi se svake godine na ovom i sličnim sajmovima trudimo da na najbolji mogući način predstavimo naš grad i njegovu turističku ponudu. Pored turističke ponude jednog grada, na ovom sajmu je stavljen akcenat i na seoski turizam, a Gornji Milanovac s punim pravom može reći da ima jednu od najboljih ponuda što se seoskog turizma tiče. U našoj opštini ima preko 75 registrovanih domaćinstava koja se bave ovom delatnošću – rekao je Ćalasan.

Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac

Radno vreme Sajma  je od 10 do 18 sati, dok je poslednjeg dana, u subotu 27. novembra, od 10 do 15 sati. Ulaznice za posetioce su 100 dinara, a parkiranje vozila je besplatno.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *