Otvorena renovirana Mesna kancelarija u Ugrinovcima

Pored mesnih zajednica Pranjani i Vraćevšnica, treća u nizu mesnih zajednica dobila je renovirane prostorije Mesne kancelarije. U pitanju je Mesna zajednica u Ugrinovcima, u kojoj će od danas meštani moći da završavaju sve administrativne poslove, bez potrebe odlaska u Gornji Milanovac. Pored meštana Ugrinovaca, usluge Mesne kancelarije biće dostupne i meštanima okolnih sela.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je renoviranu Mesnu kancelariju u Ugrinovcima i istakao će novootvorena Mesna kancelarija umnogome olakšati život meštana. Izvođač radova je „Stall granit AN“d.o.o. Gornji Milanovac, a prema rečima prvog čoveka opštine Gornji Milanovac, opština je uložila oko 900.000,00 dinara u izvođenje građevinsko-zanatskih radova.

„Pored tri otvorene Mesne kancelarije, na sva tri kraja naše opštine, razmatramo i da u delu od Takova, Beršića, Banjana, Poloma, otvorimo jednu Mesnu kancelariju. Otvaranjem Mesne kancelarije u Ugrinovcima, koja će raditi ponedeljkom, sredom i petkom, meštani će sve administrativne poslove završavati bez odlaska u Gornji Milanovac, čime će smanjiti troškove. U planu nam je i sređivanje sale u Ugrinovcima, gde bi kulturno-umetnička društva mogla da dolaze, tako da ćemo raditi sve što je u našoj moći, kako bismo vratili život, ne samo u Ugrinovcima, već i u ostalim selima na teritoriji opštine Gornji Milanovac“, rekao je Kovačević i dodao da subvencije od 50 miliona dinara, koliko opština izdvaja za poljoprivredu, umnogome pomažu i zemljoradničkoj zadruzi u Ugrinovcima, koja se bavi proizvodnjom povrća: „ Sa ministarstvom poljoprivrede i ministrom Krkobabićem smo završili priču oko subvencija, 50 hiljada evra je dobila zadruga za osnivanje i pokretanje posla. Velikim subvencijama opština pokušava da poljoprivrednu proizvodnju podigne na viši nivo, a akcenat moramo staviti i na putnu infrastrukturu i nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti bar jedan deo problema meštana da rešimo, a ono što ne uspemo ove, stavićemo u planove za narednu godinu.“

Predsednik Mesne zajednice Ugrinovci Radivoje Đorđević istakao je da će novootvorena Mesna kancelarija, koja je sada moderno opremljena, služiti meštanima kako bi sve administrativne poslove odradili na jednom mestu.

„Pored ambulante, škole, prodavnice, ugostiteljskih objekata, velika je stvar imati i ovako opremljenu Mesnu kancelariju, u kojoj će i ljudi sa strane, iz Trudelja, Dragolja, Zagrađa i ostalih sela, moći da izvade sva dokumenta“, rekao je Đorđević i dodao odličnu saradnju sa lokalnim rukovodstvom, koje redovno izlazi u susret prilikom svih potreba meštana.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *