Pacijentima Opšte bolnice mogu da se dostave samo flaširana voda, sokovi, pelene i ulošci, unošenje hrane i voća je zabranjeno

Stanje u Opštoj bolnici je stabilno. Pacijenti o kojima smo juče govorili  stacionirani su u izolacionim sobama u Bolnici – rekao je danas dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije.  U toku jučerašnjeg dana upućene su nam dve osobe od strane Prijemne ambulante Doma zdravlja. Jedna je zadržana u okviru dnevne bolnice, danas će biti puštena kući, jer je klinički i epidemiološki isključena mogućnost postojanja infekcije, radi se o hroničnim bolesnicima koji su nakon primljene terapije u dobrom stanju – kaže dr Šutić.

Dr Predrag Šutić – član štaba

U toku je nabavka lične zaštitne opreme, nešto zvanično nešto preko kriznog Štaba, sami urgiramo i nalazimo načine da dopunimo ličnu zaštitu. Neophodno je da zaštitne opreme bude u dovoljnoj količini da pokrije osnovne potrebe za slučaj da situacija bude drastičnija.

Još uvek nema informacija da li je kod dve osobe koje su u predhodnim danima hospitalizovane u Gornjem Milanovcu i Kragujevcu, prisutan virus. Rok za potvrdu je jedan do tri dana, sve analize vrše se na Torlaku, gužve su velike i potrebno je strpljenje.

Oba rendgen aparata dobijena od Vojske Srbije su montirana, u toku je provera rada i premošćenje tegoba koje su u opticaju. Aparati su novi, nekorišćeni ali zbog dugog stajanja javljaju se određeni problemi.

– Rodbina pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, ne treba da donosi ništa osim flaširane vode, sokova, pelena, uložaka. Nikakva hrana niti  voće neće moći da se unese u bolnički krug. Juče je bilo neprijatnosti, da bi se izbegle takve situacije moći će da se unese samo ono što može da se dezinfikuje u svom pakovanju – zaključio je dr Šutić.

 

Dom zdravlja je juče posetio nešto manji broj pacijenata

 

Juče u toku dana u Službi za odrasle Doma zdravlja Gornji Milanovac primljeno je 52 pacijenta, a najverovatnije zbog vikenda smanjen je obim posete – rekao je dr Aleksandar Čivović, član Štaba i direktor Doma zdravlja.

Dr Aleksandar Čivović – član štaba

Zabeleženo je 113 telefonskih poziva. Terenske ambulante juče nisu radile. Kućno lečenje je obavilo 21 posetu.  Prijemna ambulanta izvršila je 4 pregleda, jednom licu izrečena mera izolacije. Hitna pomoć obavila je 19 izlazaka na teren. DU Dečjem dispanzeru registrovano je 29 pregleda i tridesetak telefonskih saveta. Služba za zdravstvenu zaštitu žena juče nije bila posećena , dok su lekari Stomatološke službe imali 10 intervenicija i obavili 1 izlazak na teren.

Doktori su i danas apleovali na strogo pridržavanje propisanim mera, smanjenje kontakata  i ostajanje kod kuće ukoliko ste u mogućnosti, sve u cilju sprečavanja širenje zaraze COVID 19, na području milanovačke opštine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *