Paketi za 23 romske porodice

Povodom predstojeće slave Đurđevdan ,  Opštinska uprava u saradnji sa Centrom za socijalni rad , agencijom Niveus tim i Udruženjem Roma „Dva bela goluba“ podelila je danas preostala 23 paketa socijalne pomoći. Radi ublažavanja posledica izazvanim  korona virusom  ,lokalna samouprava  je kao i prethodnih godina obezbedila pakete hrane za najugroženije romske porodice na teritoriji naše opštine.

-Uz podršku i učešće lokalne samouprave , u toku je priprema izrade  lokalnog akcionog plana i strategije za unapređenje položaja Roma na teritoriji gornjomilanovačke opštine koji je osnov za konkurisanje pred evropskim fondovima za inkluziju Roma. Nakon izrade i usvajanja tih strateških dokumenata pristupiće se izradi konkursne dokumentacije, koja bi trebalo da reši i druga bitna pitanja vezana  za  život Roma u našoj opštini- rekao je za portal GM PRESS Ivan Nikolić, koordinator Roma.

FOTO/Ivan Nikolić, koordinator Roma

-Udruženje Roma „Dva bela goluba“  anketiralo je  najugroženije romske porodice na području opštine Gornji Milanovac. Mi ispred Udruženja ćemo nastaviti saradnju vezanu za inkluziju Roma i naravno sa opštinom,  kako bi i sledeće godine najugroženijim porodicama stigla socijalna pomoć na vreme-  rekla je Sanja Lazarević, predsednik Udruženja Roma  „Dva bela goluba“.

FOTO/Sanja Lazarević, predsednik Udruženja Roma „Dva bela goluba“

 

GM PRESS/Emilija Vukašinović

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *