Pametni kontejneri uskoro u Gornjem Milanovcu

Predsednik opštine Dejan Kovačević potpisao je danas ugovor sa Nenadom Popovićem, ministrom bez portfelja u Vladi RS zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj. U pitanju je ugovor za realizaciju Projekta pod nazivom „Nabavka  i ugradnja opreme i senzora za napunjenost kontejnera“, kojim se implementiraju nove tehnologije i modeli u okviru koncepta „pametnih i bezbednih gradova“ u oblasti „Javne i komunalne usluge“. Za ovaj projekat, Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj  dodelio je  opštini Gornji Milanovac sredstva u iznosu od 27.424.140 dinara.

foto: GM Press / Informativna služba predsednika opštine

Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je veliko zadovoljstvo saradnjom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj i opštine Gornji Milanovac. Plod uspešne saradnje je i nedavno otvoreni Start-ap centar, koji svim mladima pruža šansu da svoje ideje plasiraju i kod lokalne privrede, ali i svuda u svetu.

foto: GM Press / Informativna služba predsednika opštine

-Ono što moram da napomenem je zadovoljstvo zbog saradnje sa gospodinom Popovićem i ovaj projekat  sa kojim smo aplicirali odnosi se na takozvane pametne kontejnere. Mi ćemo uspeti u kratkom roku, kada završimo projekat, da promenimo način funkcionisanja Javnog komunalnog preduzeća Gornji Milanovac, tako da više nećemo imati rute po kojima će se prazniti kontejneri, već ćemo putem pametnih tehnologija znati kada su kontejneri puni i  kada treba da se prazne. Na taj način ćemo štedeti novac JKP-a, ali i građana opštine Gornji Milanovac. To će imati efekat  na krajnjeg potrošača jer ćemo moći da smanjimo cene komunalnih usluga. Još jednom se zahvaljujem gospodinu Popoviću i naglašavam da je Gornji Milanovac uvek spreman da učestvuje u svim projektima za inovacije i nadam se da ćemo u budućnosti sarađivati kao i do sada – rekao je predsednik Kovačević nakon potpisivanja ugovora.

foto: GM Press / Informativna služba predsednika opštine
foto: GM Press / Informativna služba predsednika opštine

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *