Po prvi put u Ovčar Banji trka sa preprekama – Udahni snagu Kablara!

Grupa entuzijastičnih rekreativaca, trkača, zaljubljenika u prirodu iz Čačka je pokrenula inicijativu i zakazala prvu planinsku trku sa preprekama u Ovčar Banji – Wild West OCR, koja će biti održana 4. septembra.

„Želimo da obogatimo turističku ponudu u Ovčar Banji kreiranjem sadržaja u prirodnom okruženju i autentičnom terenu, da mlade i starije članove zajednice edukujemo o prirodnom nasleđu u njihovoj okolini i o zaštiti životne sredine“, ističu predstavnici Wild West tima.

Trejl trčanje sa preprekama je nova disciplina, za osobe željne adrenalina i ekstremnih predela u prirodi, ali i rekreativce. Wild West tim nudi trku preko dve planine i reke, dužine 12km ili 20km trke sa 20 ili 35 profesionalnih prepreka, za sve rekreativce i osobe željne zabave u gustim šumama Ovčara i stenovitim padinama Kablara.

„Kao mlada inicijativa, sačinjena od iskusnih poznavalaca Ovčarsko-kablarske klisure prepoznati smo od strane lokalnih kompanija i institucija. Za sada smo ostvarili partnerstvo sa lokalnom kompanijom – Stage pro koja će nam pružiti tehničku podršku prilikom izrade bezbednih i profesionalnih veštačkih prepreka, IT kompanijom Quantox kao sponzorom trke, sa Gradom Čačkom koji je prepoznao potencijal manifestacije i finansijski je podržao, kao i Turističkom organizacijom Čačka sa kojom ćemo promovisati potencijale Ovčarsko-kablarske klisure. Trku će obezbeđivati članovi Gorske službe spasavanja i Hitne pomoći“, dodaju iz WW tima.

Više o predstojećoj Wild West OCR trci možete videti na sajtu http://wildwest.rs/, kao i na Instagram profilu.

Prijave za trke su na linku https://trka.rs/event/199/

Za grupne prijave preko 15 učesnika, spremili smo popust od 30% na aktuelnu cenu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *