POČELA ” EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA” U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI “SUNCE”

Predškolska ustanova „Sunce“ je u oktobru 2018 godine, potpisala Memorandum o saradnji i time je svečano otvoren Naučni klub u Gornjem Milanovcu, prvi ovakve vrste na teritoriji Republike Srbije otvoren u jednoj predškolskoj ustanovi. Memorandum su potpisali Centar za promociju nauke, opština Gornji Milanovac, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak i PU „Sunce“ iz Gornjeg Milanovca. Potpisivanjem ovog Memoranduma Naučni klub je zvanično počeo sa radom.

Prema načelima i u duhu potpisanog Memoranduma u Dečijoj ustanovi “Sunce”, juče je počela jubilarna deseta po redu ,,Nedelja istraživača”, koja će trajati do 28.septembra.

O aktivnostima predvidjenim za obeležavanje “Nedelje istraživača”, i samom značaju ovog programa za decu, više će nam reći Maja Milović, PU “Sunce”:

Maja Milović, ističe i značaj “Nedelje istraživača” za decu, i dodaje – da se deca na prvom mestu uče jednom jedinstvu, da pripadaju celom našem društvu i da su deo čitave Evrope. Svojim malim koracima kreću na jedan zanimljiv način da upoznaju prošlost naše Zemlje i prve korake nauke.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *