Počela imunizacija najstarijih sugrađana

Prema rečima dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, rad ove ustanove u borbi protiv zarazne bolesti Kovid-19 bazira se na delovanju u dva pravca-izlečenju obolelih,odnosno radu Kovid ambulante i imunizaciji stanovništva.

U toku je prva faza vakcinacije, u kojoj su prioritetne grupe medicinski radnici i lica starija od 75godina. Danas će u Domu zdravlja biti vakcinisano 75 najstarijih sugrađana.

Dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja

 

-Isporučena je određena količina Fajzerove vakcine, juče je stiglo 600 doza kineskog Sinofarma, a u toku dana, ili sutra, očekujemo da se isporuči i vakcina ruskog proizvođača Sputnjik V. U narednim danima, građani koji su se prijavili mogu očekivati da će biti pozivani i vakcinisani u zakazanom terminu-rekao je Čivović.

Od sutra će se vakcinacija obavljati i na punktu u Domu kulture, a planirano je da se, u zavisnosti od broja zaiteresovanih, oforme i punktovi u Pranjanima i ambulanti na Rudniku.

Pre vakcinacije,lekari će obaviti potrebne preglede prijavljenih, a po potpisivanju saglasnosti i primanja vakcine, građani će dobiti potvrdu o vakcinaciji.

Svaki pojedinac biće dan ranije obavešten o mestu i terminu vakcinacije, putem e-maila, ili telefona koji je ostavio prilikom prijavljivanja.Na nivou opštine je formiran call centar, iz koga će se takođe pozivati građani, radi provere da li su dobili potrebne ingormacije o vakcinisanju.

Kako broj inficiranih korona virusom pada u poslednjih deset dana, radno vreme Covid ambulante je od 7 do 20h svakog dana.

-Vratili smo se u neke okvire od septembra. Trenutno u Kovid ambulanti radi pet ekipa, u dve smene po dve, dok jedna odmara. Nema većih zadržavanja i čekanja na preglede. Nadamo se da će se pad broja zaraženih nastaviti, kako bismo se fokusirali na imunizaciju-kaže Čivović.

Prijave za vakcinu, pored prijavljivanja na republičkom nivou-preko portala e-Uprave,ili besplatnim pozivom call centra na broj 0800/222 334, Milanovčani će moći da obave i pozivom na broj 032/710 640,koji je od sutra dostupan u Domu zdravlja.

GM PRESS/Katarina Srećković

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *