POČELA PROMOCIJA NAJMLAĐIH PODOFICIRA U TAKOVU

Na svečanosti povodom prijema u profesionalnu vojnu službu podoficira Vojske Srbije, ministar Aleksandar Vulin se obratio rečima:

– Danas kad stojimo u senci Takovskog grma, pitamo se da li smo vredni svojih predaka, nosimo li teret malog naroda kao što su nosili oni. Veliki i moćni bi da odluče umesto nas, da odrede kom Bogu ćemo se moliti, koji jezik govoriti, koja imena dati. Nema stvari koju Srbin neće uraditi za slobodu, da bude veliki i ispravan kao oni ispod čijih senki danas stojimo.

Posebno je istakao i dodao:

– Zemlja je jaka onoliko koliko je jaka naša vojska! Ovo je vojska kojoj ste se obećali, niste postali samo podficiri, izabrali ste životnu misiju da se posvetite najboljoj i najvećoj službi u Srbiji.

Događaju prisustvuje više od 400 podoficira, oficira i profesionalnih vojnika kao i brojnih gostiju: ministar odbrane Aleksandar Vulin sa članovima proširenog kolegijuma, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa članovima proširenog kolegijuma, komadanti jedinica i glavni podoficiri brigada i centrala za obuku Vojske Srbije, kao i predstavnici Srpske Pravoslavne crkve. Prisutni su i predstavnici državne uprave i lokalne samouprave sa teritorije Moravičkog upravnog okruga, predstavnici udruženja privrednika, škola i ustanova sa Teritorije opštine Gornji Milanovac, kao i predstavnici medija. Veliki je i broj članova porodice i prijatelja pripadnika Vojske koji danas postaju podoficiri.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *