Počela sa radom baletska škola u Gornjem Milanovcu

Prva baletska škola u Gornjem Milanovcu juče je počela sa radom. Oko dvadesetak mališana prisustvovalo je prvom času u prostoru koji se nalazi u zgradi Okružnog načelstva i koji je prilagođen potrebama škole kroz finanistranje od strane   Fondacije “Art mentor” iz Lucerna.

FOTO/GM PRESS

Aja Jung , direktorka beogradskog Festivala igre kaže da je zahvaljujući podršci opštine Gornji Milanovac, preduzeću „Foka“ i švajcarskoj kompaniji ovaj projekat zaživeo za samo mesec dana a da će polaznici škole imati uslove za učenje identične kao u velikim gradovima.

                                                        FOTO/Aja Jung, direktor beigradskog Festivala igre

-Radujem se ovom početku i zbog toga što je dosta dece došlo da sa nama započne ovaj program, koji će, nadam se prerasti u niži baletski program u Gornjem Milanovcu i da ćemo uskoro imati talente kojima možemo da se pohvalimo na sceni. Deca i dalje mogu da se prijavljuju za baletsku školu, imajući u vidu da su u pitanju pripremna odeljenja. Tek kada počne upis u prvu godinu baletske škole, će biti bitno da se stratuje od prvog septembra i da se prisustvuje redovno svim časovima – istakla je Aja Jung.

FOTO/GM PRESS

Ona je najavila veliki koncert u decembru gde će Milanovčani imati priliku da vide koje veštine su savladali najmlađi polaznici baletske škole.

GM PRESS/M.M.

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *