Počele tople probe, JKP spremno za grejnu sezonu

Jkp Gornji Milanovac započelo je danas tople probe pred početak grejne sezone. Predviđeno je da se danas završe probe u Železničkoj, a sutra u kotlarnici u Lominoj ulici.

Prema rečima Ivana Lazića, direktora JKP Gornji Milanovac, preduzeće ulazi spremno u novu grejnu sezonu, koja počinje 15. oktobra. Sve tehničke pripreme za grejnu sezonu su na vreme završene i sistem daljinskog grejanja je spreman za početak toplih proba.

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji MIlanovac

-U cilju redovnog snabdevanja toplotnom energijom u predstojećoj grejnoj sezoni, JKP već je obezbedilo 140 tona mazuta. Tokom leta izvršena je i zamena gorionika na glavnim kotlovima u Lominoj i Železničkoj, sanacija toplotnih i cirkulacionih pumpi,kao i remont cisterne za mazut i prateće armature u kotlarnici u Lominoj ulici.Iz opštinskog budžeta izdvojeno je šest miliona dinara, dok je JKP sa dva miliona finanisralo i očistilo podrum kotlarnice u Lominoj ulici od mazuta, koji je iscureo 2012. godine. Urađena je reparacija cisterne, čime je isključena mogućnost ponovnog curenja mazuta. Za repariranje cisterne i prateću armaturu od cisterne sa mazutom do same kotlarnice iz budžeta Javnog komunalnog preduzeća izdvojeno je 4,8 miliona dinara – istakao je Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac.

Lazić je naglasio da je cena grejanja nije promenjena, kao i da ne očekuje da će tokom ove grejne sezone biti problema u snabdevanju energentima.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *