Počeli letovi sa aerodroma „Morava“ ka Beču

Od danas su ponovo krenuli sezonski letovi sa aerodroma „Morava” ka Beču, i saobraćaće se svakog utorka i četvrtka do 30. decembra.

„Svakako da je svaka nova destinacija i svako novo povezivanje veoma značajno za turizam, privredu, i za razvoj regiona. Linija za Beč je prva linija koja je krenula sa ovog aerodroma nakon otvaranja, nekoliko puta je prekidana zbog korona virusa, Nadamo se da će se sada linije ustaliti utorkom i četvrtkom i da će biti kao letos kada je radila linija Kraljevo Solun. Ovaj aerodrom ima potencijala, nadam se da će se situacija sa koronom normalizovati i da ćemo moći da govovrimo o daljem razvoju, kako je predsednik pre i rekao. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu Građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oodavde sa aerodroma Morava krenuće i linije od javnog interesa, za sada je ovo jedina, a nadamo se da će ih biti još”, rekao je Mihailo Zdravković direktor aerodroma Srbija.

FOTO GZS/Mihailo Zdravković direktor aerodroma Srbija.

Načelnik Raškog upravnog okruga rekao je da se nada da će sa aerodroma Morava od naredne godine avioni poleteti i ka drugim zemljama Evrope, kako je i sam predsednik najavio.

„Svakako je dobra vest što se obnavlja let do Beča. Posetom predsednika dobili smo novu nadu jer je obećao da će krenuti letovi do Turske, Nemačke, Crne Gore. Let za Solun opravdao je svoje postojanje. Vremena su teška, nadam se da ćemo uspeti da održimo aerodrom i u narednom periodu povećamo broj letova”, rekao je Nebojiša Simović, načelnik Raškog upravnog okruga.

FOTO GZS/Nebojiša Simović, načelnik Raškog upravnog okruga

Umesto kolima ili autobusom građani ne samo Čačka i Kraljeva, već i svih ostalih gradova iz okoline do evropskih gradova stizaće avionom iz Lađevaca.

„Važno je što se danas obnavlja linija do Beča, zbog pandemija ova linija se nije saobraćala u redovnim terminima i uveren sam da će biti ustaljena i da će svi kapaciteti biti popunjeni. Važno da je pored standardnih linija imamo i one sezonke, kao što je linija za Solun koja je pokazala da su građani Čačka, Kraljeva i ostalih gradova u okolini zainteresovani da umesto automobilom do Soluna idu avionom”, rekao je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

FOTO GZS /Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva

Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka istakao je koliko je aerodrom važan kako za Moravički i Raški orkug, tako i za celu Šumadiju.

„Na ovaj način uspeli smo da očuvamo aerodrom Morava i pored pandemije daćemo sve od sebe da putnici mogu da putuju na razne destinacije u Evropi i svetu. Pored saobraćaja za Moravički i Raški okrug, i naravno uopšte za celu Šumadiju ovaj aerodrom je važan i zbog privrede. Očekujemo da ćemo u budućnosti imati i kargo linije koje će omogućiti privrednicima saradnju sa ostatkom sveta. Čačak i Kraljevo pružiće logističku podršku, mi očekujemo produzetak piste na koju će sletati veći avioni. Avio saobraćaj biće na većem novou, baš onako kako smo planirali kada smo ga otvarali”, rekao je Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka.

FOTO GZS / Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka

GZS/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *