Počelo asfaltiranje Lunjevačkog puta

Danas je počelo asfaltiranje ulice Nikole Lunjevice u dužini od 500 metara počev od kasarne, kroz ovo istoimeno naselje. Vrednost radova na kompletnoj rekonstrukciji, uključujući podzemnu infrastrukturu i rasvetu, iznosi više od 80 miliona dinara, a finansijer je Opštinska uprava. Ako vremenski uslovi to dozvole, lunjevački put, od kasarne do Norveške kuće, biće u potpunosti rekonstruisan do kraja novembra.

Ako vremenski uslovi dozvole, radovi na kompletnoj rekonstrukciji Lunjevačkog puta, od kasarne do Norveške kuće, bi trebalo da budu završeni do kraja novembra. Asfaltiranje prve deonice je počelo danas i prvih 500 metara ove saobraćajnice bi trebalo da bude u upotrebi već u ponedeljak.

lunjevacki put1
Foto: GM Press

„Danas je počelo postavljanje asfalta u prvom delu ove ulice. Ovo je najzahtevniji građevinski poduhvat ove godine o čemu svedoči i vrednost investicije od više od 84 miliona dinara. Ova ulica se po prvi put sanira u ovom obimu, zamenjena je kišna i fekalna kanalizacija, a biće postavljena i nova rasveta. Planiramo da u ponedeljak postavimo završni sloj asfalta, tako da će od utorka ovaj deo Lunjevačkog puta biti u funkciji, a ostatak ćemo završiti prema dinamici do kraja novembra“, rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, ističući da je ovom rekonstrukcijom rešen problem bujičnih voda, jer su domaćinstva uključena na sistem kišne kanalizacije.

lunjevacki put
Foto: GM Press

Radovi na rekonstrukciji ove ulice se vrše u punom profilu u izvodi ih milanovačka firma „AR-gradnja“.  Za sada sve protiče planiranom dinamikom.

„Ovde smo prisutni sa oko 15 mašina, i to pet mašina, među kojima je finišer, pet valjaka i deset vozila za transport mase. Naša firma raspolaže sa asfaltnom i betonskom bazom i verujemo da će radovi, ako nam to vremenski uslovi dozvole, teći po planu“, izjavio je Rajko Ristanović, šef gradilišta.

Budući da je Lunjevački put i inače veoma brza saobraćajnica, a nakon rekonstrukcije biće još brža, po njenom puštanju u rad u planu je postavljanje uređaja za usporavanje saobraćaja. Prema rečima predsednika opštine, po završetku radova, zasedaće Komisija za saobraćaj, koja će dati svoje stručno mišljenje, odnosno odlučiće da li će i na kojim lokacijama biti postavljeni ležeći policajci ili svetlosna upozorenja na ograničenje brzine.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *