Počelo podnošenje zahteva za poljoprivredne subvencije

Jutros je počelo podnošenje zahteva  za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi. Brojni vlasnici poljoprivrednih gazdinstava sa područja opštine od ranih jutarnjih sati čekali su da podnesu zahtev za sredstva koja im, kako su rekli za GM PRESS, dosta znače.

Mnogi od njih koriste subvencije svake godine a pojedini sada prvi put. Ipak, svi su jedinstveni u stavu da ovaj vid pomoći razvoju poljoprivredne proizvodnje od strane lokalne samouprave mnogo znači. U 2020. godini potpisano je 1156 ugovora sa vlasnicima registrovanih gazdinstava na području opštine

Inače, Kancelarija za poljoprivredu već petu godinu raspisuje program mera za subvencije proizvođačima svih poljoprivrednih grana na teritoriji milanovačke opštine. Uslov za subvencije ostvaruju sva aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva na području Gornjeg Milanovca. Ove godine, subvencioniše se stočarstvo, voćarstvo, ratarstvo, povrtarstvo, pčelarstvo i pomažu udruženja, sa maksimalnim  iznosom do 600 000 dinara za voćarske traktore, kupovinu umatičenih priplodnih grla junica do 80 000, kao i prošle godine.Tu su i subvencije za podizanje višegodišnjih zasada voća u iznosu od 60%, subvencije za podizanje plastenika.

Rok za podnošenje prijava je 25. maj.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *