Početak izgradnje pristupne saobraćajnice za manje od dva meseca

Po završetku današnjeg zasedanja, Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac rekao je  da je veoma zadovoljan radom ovog saziva ali usvojenim tačkama koje su značajne za sve građane.

FOTO/ Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac

-Mislim da je ostvaren veliki napredak u funcionisanju Skupštine I što postoji dijalog koji kontinuirano traje. Donete su odluke koje su u interesu građana Gornjeg Milanovca, posebno u ovim vanrednim vremenima u kojima se nalazimo. Prvesntveno milsim na odluku o formiranju civilnih jedinica, čuli smo izveštaj Štaba za vanredne situacije  kao I  njihove planove za tekuću godinu. Dosta pitanja je postavila opozicija I dobila odgovore vlasti, tako da natsavljamo u transparentnom duhu I zadovoljan sam radom – rekao je   Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac.

Osim razrešenja predhodnih I imenovanja novih članova upravnih I nadzornih odbora javnih preduzeća I ustanova, jedna od najznačajnih tačaka bila je usvajanje izmene I dopune Plana detaljne regulacije za novu radnu zonu “Srčanik” u Klatičevu.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac kaže da za sada nema interesovanja ni lokalnih privrednika niti nekog sa strane ko bi došao da gradi pogone u radnoj zoni Srčanik, na zemljištu predviđenom za novu industrijsku zonu. On smatra da je osnovni razlog za to nedostatak infrastrukture, ali naglašava da je preduslov za razvoj ovog dela izgradnja pristupne saobraćajnice auto-putu Miloš Veliki.

FOTO/ Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Prošlog četvrtka na sednici Vlade Republike Srbije doneta je odluka o eksproprijaciji  zemljišta, koja će formalno trajati mesec do mesec I po dana, koliko je potrebno da se donesu sva rešenja I isteknu rokovi za žalbe. Kada isteknu rokovi, bez obzira da li će biti primedbi I da li će građani ući u sudski postupak za naknadu,   ulazimo u posed te zemlje I očekujem da ćemo tada moći da počnemo sa izgradnjom – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

Prema rečima predsednika opštine radna zona se prostire na 30ha, a  kada se pojavi prvi zainterseovani privredni subjekat, bilo sa teritorije Gornjeg Milanovca ili neko sa strane,  opština će ući u realizaciju onoga što je u njenoj nadležnosti a to je izgradnja komunalne infrastrukture. On je istakao da je lokalna samouprava spremna da uloži ali uz jasne garancije da će se tu raditi fabrički pogoni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *