Početak priprema odbojkaša

U ponedeljak 2. avgusta, u prostorijama firme „Zvezda-Helios“ – jednog od navećih sponzora odbojkaškog kluba u gradu pod Rudnikom, organizovano je okupljanje, prozivka i sastanak povodom početka priprema za predstojeću sezonu.
Sastanak su vodili Jovan Lazić – predsednik odbojkaškog kluba, Žarko Savićević i Aleksandar Ponjavić – podpredsednici kluba i Radovan Gavrilović – sportski direktor i igrač. Svoje izabranike koji će braniti boje OK „Takovo“ predvodili su Petar Novković, trener muške i Milan Milošević, trener ženske seniorske ekipe.

Jovan Lazić je u uvodnom delu predstavio novim igračima i igračicama istorijat kluba, koji u ovoj godini slavi jubilarnih 45 godina postojanja, njegova najveća dostignuća i najpoznatije igrače kroz 4 i po decenije postojanja, kao i najodgovornije ljude u klubu – deo upravnog odbora i pul sponzora. U svom izlaganju dalje se osvrnuo na ciljeve kluba u sezoni koja predstoji, a to je pre svega opstanak oba tima u rangu takmičenja u kojim se nalaze, finasijsku konsolidaciju i obezbeđenje uslova za nesmetano takmičenje svih kategorija igrača, nastavak popularizacije milanovačke odbojke u gradu, regionu i državi uz prepoznatljivi domaćinski odnos i rad i uz sve jaču saradnju sa Odbojkaškim savezom Srbije,a kao rezultat svega toga jeste da Gornji Milanovac zaista postane odbojkaški grad i odbojkaški centar regiona. Posebno je naglasio da smo jedan od retkih klubova u zemlji koji imaju i muški i ženski takmičarski tim u najvišim rangovima takmičenja.

Žarko Savićević je igrače i igračice upoznao sa obavezama i nastojanjima uprave kluba u stvaranju pre svega finansijskih uslova za nesmetan trening i takmičenje svih ekipa i naglasio da su svi sponzori izuzetno zainteresovani za dalji razvoj milanovačke odbojke i da očekuju nove uspehe u narednim sezonama.

Dalji tok sastanka se odvijao u predstavljanju svih igrača i igračica, fotografisanjem i odlaskom na prvi zajednički trening na gradskom stadionu.

Da podsetimo – muška seniorska ekipa OK „Metalac-Takovo“ je u predhodnoj sezoni napravila istorijski uspeh i takmičiće se u najvišem rangu – Superligi Srbije, dok je ženska seniorska ekipa već duži niz godina standardni pripadnik Prve A lige za odbojkašice.

OK Takovo/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *