Početak školske godine:Prvacima pokloni od Opštine

Intoniranjem himne „Bože pravde“ počela je školska godina i na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Najveće uzbuđenje 1.septembar donosi đacima koji prvi put sedaju u školske klupe.

Prvacima u Osnovnoj Školi „Ivo Andrić“ u Pranjania dobrodošlicu je poželeo predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević koji im je ovom prilikom uručio poklone.

Foto:GM Press

-Osnovna škola „Ivo Andrić“ u Pranjanima kontinuirano beleži  dobre rezultate, pa sam baš ovde poželeo đacima prvacima uspešan početak školske godine.Zadovoljan sam što su deca konačno u školskim klupama i što časovi nisu online.Naravno, moramo pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa tim organizovati nastavu, ali se iskreno nadam da se,uz pomoć imunizacije, stanje neće menjati i da će đaci ostati u školama do kraja ove školske godine, jer tako najbolje savladavaju gradivo.Danas su prvaci dobili rančeve sa priborom koji im je potreban za početak. Nadam se da su zadovoljni i da smo ovim malim znakom pažnje olakšali i roditeljima, jer znamo koliki su troškovi za đaka prvaka.Opština je uspela da uštedi deo novca, pa smo svoj deci koja su pošla u prvi razred na području naše opštine kupili identične poklone. Čestitam svima polazak u školu i želim da budu dobri đaci-rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac

Škola u Pranjanima, uz podršku lokalne samouprave, radi na poboljšanju uslova rada kako bi đacima omogućili što kvalitetnije obrazovanje.

-Ove godine naša škola ima 25 prvaka.Investiranje u infrastrukturu se nastavlja, uradili smo fasadu, a u toku su i radovi na adaptaciji stare kotlarnice.U planu je i uređenje školskog terena u Brezni, tako da nizom aktivnosti poboljšavamo uslove, ulepšavamo školu i činimo da učenicima boravak u ustanovi bude prijatniji. Svim đacima i zaposlenima želim uspešan početak školske godine-kaže Zoran Pantović, direktor OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima.

Zoran Pantović, direktor OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima

Gornji Milanovac ovog septembra ima 364 prvaka, što je za 30 više nego prošle godine.

OŠ „Arsenije Loma“ , Trudelj

 

OŠ „Arsenije Loma“ Rudnik

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *